MENIU

România a câștigat finala mică la CM de handbal. Fetele noastre au obținut medalia de bronz!

ROMÂNIA întâlneşte POLONIA în finala mică a Campionatului Mondial de handbal

România a învins Polonia şi a obţinut locul 3 la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca. Finala mare se va desfăşura între Olanda şi Norvegia, tot astăzi, de la ora 18:15. Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a echipei feminine de handbal a României, este golgheterul turneului final cu 63 de goluri.

UPDATE: Antrenorul secund al echipei feminine de handbal a României, Costică Buceschi, a declarat că nu e puțin lucru să iei o medalie de bronz la Campionatul Mondial, chiar dacă e puțin supărat că naționala nu a jucat pentru aur, potrivit Agerpres.

''Sunt foarte fericit, dar și supărat pentru că noi trebuia să jucăm cealaltă finală. Am demonstrat asta în special în meciurile de după grupă, în care am arătat că avem un handbal foarte bun, atât în apărare, cât și în atac, iar dacă treceam de Norvegia eu zic că astăzi aveam șanse mari să luăm aurul. Ne mulțumim cu ceea ce am realizat, am jucat foarte bine în finala mică, fetele au fost extraordinare, au știut să se mobilizeze și nu e puțin lucru să iei o medalie de bronz la un Campionat Mondial, din momentul în care noi am plecat cu foarte mici șanse să ajungem aici'', a declarat Buceschi la Dolce Sport, imediat după finala mică a competiției.

Tehnicianul a apreciat că momentul cel mai dificil la Mondial a fost sfertul de finală cu Danemarca, echipa gazdă, în care România s-a impus după prelungiri.

''Cel mai greu moment a fost cu Danemarca, după ratarea acelui 7 metri la sfâșitul timpului regulamentar. Imediat în prima repriză de prelungiri Danemarca a avut două goluri și cred că acolo se putea rupe jocul, dar și în meciul cu Danemarca și în meciul cu Norvegia am reușit să revenim și cred că cel mai mult echipa României a câștigat la mentalitate'', a afirmat Buceschi.

UPDATE: Cea mai bună jucătoare a echipei feminine de handbal a României, Cristina Neagu, a declarat că naționala noastră a cucerit meritat medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, duminică, după 31-22 cu Polonia în finala mică, de la Herning.

''Am câștigat Liga Campionilor în vară (cu Buducnost Podgorica, n. red.) și m-am simțit extraordinar. Este o mare performanță pentru handbalul românesc, după zece ani vine o nouă medalie la un Campionat Mondial, chiar dacă e de bronz și nu e de argint, cum a fost acum zece ani. Dacă ne gândim cum am plecat la acest Mondial, câte șanse ne dădeam ... cel mai important pentru noi era să obținem un loc bun în vederea Jocurilor Olimpice. Am ajuns să jucăm pentru medalie și am câștigat o medalie extrem de meritată, după un joc foarte bun prestat, în care am condus din primul până în ultimul minut și nu am dat nicio șansă Poloniei'', a declarat Cristina Neagu la Dolce Sport, imediat după meci.

''Vreau încă o dată să spun cât sunt de mândră și de fericită să joc cu aceste fete, să am acești antrenori, acest staff, dl Cheregi, care se ocupă cu filmatul, masorii, doctorii care au avut grijă de noi, toți care au făcut parte din staff la acest Mondial, sunt extrem de fericită și mândră că am putut să lucrez cu ei. Le mulțumesc din suflet, le mulțumesc oamenilor care au fost astăzi în tribună, oamenilor care ne susține din fața televizoarelor și oamenilor care ne susțin întotdeauna, indiferent de rezultat'', a mai spus golghetera Mondialului danez.

Cristina Neagu este MVP-ul (Most Valuable Player) finalei mici și golgheterul turneului final cu 63 de goluri.

România a ratat, vineri, calificarea în finala CM, după ce a fost învinsă în cea de-a doua semifinală a zilei de campioana olimpică, Norvegia, scor 35-33 după prelungiri (17-14, 27-27), scrie Mediafax.

Pentru România au marcat cu Norvegia Neagu 8 goluri, Manea 6, Nechita 6, Buceschi 4, Ardean-Elisei 3, Geiger 3, Perianu 2, Brădeanu 1, iar pentru Norvegia au înscris Mork 8 goluri, Kristiansen 6, Oftedal 6, Loke 5, Herrem 4, Skogrand 2, Alstad 2, Kurtovici 1, Solberg 1.

În prima semifinală de vineri, Olanda a învins Polonia, cu 30-25 (15-8).

Tot duminică se vor juca şi meciurile pentru clasarea finală pe locurile 5-6, între Rusia-Danemarca, respectiv pe locurile 7-8, între Franţa-Muntenegru, în urma rezultatelor de vineri dintre Franţa-Rusia 25-31 (8-15) şi Muntenegru-Danemarca 20-28 (11-15).

Obiectivul naţionalei României la CM din Danemarca a fost clasarea pe unul din primele opt locuri, acesta fiind îndeplinit.

Campionatul Mondial reprezintă şi un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, câştigătoarea competiţiei obţinând calificarea direct, în timp ce echipele de pe locurile 2-7, alături de alte şase echipe cu cel mai bun ranking continental, vor avea drept de joc la turneele preolimpice, programate între 18-20 martie 2016. Echipele calificate la turneele preolimpice şi gazdele acestora vor fi anunţate de IHF după încheierea CM din Danemarca.

La JO de la Rio din 2016 sunt deja calificate Brazilia (naţiune gazdă), Norvegia (campioană europeană 2014), Angola (câştigătoarea turneului din Africa), Argentina (câştigătoarea Jocurilor Pan Americane) şi Coreea de Sud (câştigătoarea turneului din Asia). Acestor cinci echipe li se va alătura campioana mondială din 2015, iar celelalte şase locuri disponibile la JO vor fi ocupate de primele două clasate în fiecare din cele trei turnee preolimpice.

La ediţia din 2013, echipa României s-a clasat pe locul 10, ultima medalie mondială – argint – datând din 2005.

Echipa României este singura din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial.

La ediţia din 2013, titlul mondial a fost cucerit de Brazilia.

Mai multe articole despre:
handbal campionat