MENIU

ROMÂNIA - ELVEŢIA, de la EURO 2016, se vede la PRO TV şi la DOLCE SPORT miercuri de la ora 19

ROMÂNIA - ELVEŢIA este cel de-al doilea meci al tricolorilor la Euro 2016, după deschiderea cu Franţa (scor 1-2). ROMÂNIA - ELVEŢIA se joacă miercuri, de la ora 19.00, pe stadionul Parc des Princes din Paris şi va fi transmis de Pro TV şi Dolce Sport. România vine după înfrângerea din meciul inaugural de la Euro 2016, 1-2 cu Franţa tot la Paris, în timp ce Elveţia vine după victoria, 1-0, cu Albania. La o oră după finalul meciului ROMÂNIA - ELVEŢIA începe Franţa - Albania, cealaltă partidă din grupa A de la Euro 2016. Rămâi pe REALITATEA.NET pentru cele mai importante momente din timpul meciului. 

ROMÂNIA - ELVEŢIA. Alexandru Chipciu: Am făcut un meci bun cu Franţa, suntem optimişti în continuare

Fotbaliştii Alexandru Chipciu, Cristi Săpunaru şi Claudiu Keşesru au participat, marţi, la conferinţa de presă premergătoare meciului cu Elveţia, al doilea de la Euro, iar cei trei au declarat la unison că sunt motivaţi pentru a obţine un rezultat care să crească şansele de calificare din grupe.

După înfrângerea din primul meci de la Euro, 1-2 cu Franţa, România are nevoie de cel puţin un punct contra Elveţiei pentru a păstra şanse considerabile de a se califica în optimile competiţiei.

În schimb, după victoria din primul meci, cu Albania, scor 1-0, elveţienilor le-ar fi de ajus şi un rezultat de egalitate împotriva României.

"Suntem optimişti în continuare. Am făcut un meci bun cu Franţa. Doar neşansa a făcut să pierdem şi acum suntem optimişti pentru meciul următor. Vrem să câştigăm cu Elveţia şi să ne calificăm din grupă. Cred că avem o echipă foarte bună. Nu cred că suntem favoriţi sau antrenorul lor a vrut să ne relaxeze când a declarat asta. Cred că va fi un meci bun. Am demonstrat că suntem o echipă bună. Noi vom intra la fel de motivaţi. Am văzut numai meciuri echilibrate şi aşa vor fi şi ale noastre. Va fi un meci la fel de greu ca cel cu Franţa. Nu ne putem gândi la meciul trecut că ne facem rău", a comentat Alexandru Chipciu.

"A fost o mică frustrare că am pierdut. Urmează un meci greu împotriva Elveţiei care joacă un fotbal frumos şi sper să câştigăm şi să ajungem în optimi. Sunt 3 echipe valoroase şi fiecare are stilul ei. Elveţia a demonstrat în primul meci că vrea să se califice. Trebuie să ne asigurăm cele 3 puncte ca să mergem mai departe. Elveţia propune o posesie prelungită a balonului şi îşi fructifică momentele importante", a completat şi Cristi Săpunaru.

"Revin pe un teren pe care am avut ocazia să joc de cinci ori în carieră, cu rezultate bune. Nu ştim cum va arăta echipa. E clar că îmi doresc foarte mult să joc. Voi fi motivat 150%. Vedem mâine", a susţinut Keşeru.

ROMÂNIA - ELVEŢIA. Anghel Iordănescu: Ne aşteaptă un meci cu o echipă valoroasă, trebuie să fim concentraţi şi motivaţi

Anghel Iordănescu, selecţionerul naţionalei României, a participat, marţi, la conferinţa de presă premergătoare meciului de miercuri cu Elveţia, al doilea de la Euro, şi a dezvăluit că a lucrat la refacerea moralului jucătorilor, dar şi că primul "11" pentru meciul cu elveţienii este deja conturat.

În ciuda evoluţiei bune, România a pierdut, săptămâna trecută, meciul de deschidere al Campionatului European, cu Franţa, scor 1-2, după ce Dimitri Payet a marcat un gol spectaculos în ultimul minut de joc. Anghel Iordănescu a declarat că, după partidă, principala preocupare a staff-ului său a fost refacerea fizică şi mentală a jucătorilor.

"Aş vrea să spun că după meciul cu Franţa principala noastra problemă a fost refacerea: fizică şi mentală. Sper să vedem mâine că am reuşit să facem acest lucru. Am reuşit în startul primei reprize, dar şi în cea de-a doua, să facem un joc bun. În final, a trebuit să acceptăm că Franţa a câştigat jocul. Ne aşteaptă un meci cu o echipă valoroasă, trebuie să fim concentraţi. Este un meci foarte important pentru echipa noastră naţională. În ceea ce priveşte primul "11", este deja conturat.

Elveţia este o echipă cu experienţă. Din lotul de 23, 18 jucători evoluează în campionate puternice, precum Franţa, Anglia şi Germania. Din 2004, Elveţia a participat la toate competiţiile majore, iar din acest punct de vedere sunt convins că va fi un meci dificil. Ceea ce s-a întâmplat în meciul cu Franţa a trecut, sper ca băieţii să fie concentraţi şi motivaţi pentru meciul cu Elveţia pentru că obiectivul este acela de a ieşi din grupă", a spus Anghel Iordănescu.

Revenit pe banca naţionalei României după plecarea lui Victor Piţurcă, Iordănescu a fost antrenorul care a condus de pe bancă Generaţia de Aur, cea care a reuşit trei calificări la Campionate Mondiale şi două participări la Campionate Europene. Anghel Iordănescu a dezvăluit ce amintiri are legat de ultimul meci împotriva Elveţiei.

"Ultimul meci împotriva Elveţiei a fost cel din Statele Unite (n. red - pierdut de România, scor 4-1, la Campionatul Mondial din 1994). Veneam după o partidă bună împotriva Columbiei şi, sincer să fiu, am intrat şi puţin înfumuraţi pe teren. Am o amintire plăcută, chiar dacă rezultatul a fost neplăcut. Am legat o prietenie de durată cu antrenorul Angliei de acum, Roy Hodgson", a spus Iordănescu la conferinţa de presă.

Legat de subiectul Denis Alibec, care ar fi fumat în timpul meciului cu Franţa, la vestiare, selecţionerul Anghel Iordănescu a spus: "Este foarte greu să ştiu ce a făcut Alibec, eram în timpul meciului, urmăream meciul. Niciunul dintre secunzi nu mi-a spus că Alibec a fost la vestiar sau a fumat", a conchis Anghel Iordănescu.

ROMÂNIA - ELVEŢIA. Vladimir Petkovic, antrenor Elveţia: Viitorul se va construi pe meciul cu România

Meciul cu Elveţia, ce se va disputa miercuri, de la 19:00, în Grupa A de la Euro 2016, e decisiv pentru România în vederea calificării în optimile Campionatului European din Franţa. În cazul unei înfrângeri, tricolorii ar avea nevoie de un miracol pentru a mai ieşi din grupă, de pe locul trei.

Elveţienii spun că vor juca la victorie meciul de miercuri seară, fiind dornici să lege în premieră două victorii la un turneu final, în faza grupelor. Selecţionerul Vladimir Petkovic spune că gândeşte strategia pentru a obţine o victorie ce ar fi sinonimă cu calificarea în fazele eliminatorii.

"Nu sunt genul de antrenor care cere de la jucători obiectivul minim. Întotdeauna ne dorim să obţinem maximum, adică trei puncte. Trebuie să fim mai solizi, să comunicăm mai bine şi să alergăm mai mult.

Cu trei puncte am obţine şi calificarea în etapa următoare şi am scrie istorie pentru reprezentativa noastră. Elveţia nu a câştigat niciodată două meciuri consecutive în faza grupelor şi suntem concentraţi pentru a îndeplini acest obiectiv. Viitorul se va construi pe meciul de mâine", a declarat Vladimir Petkovic la conferinţa de presă.

Mijlocaşul Valon Behrami spune că se aşteaptă la o replică extrem de puternică din partea României, declarându-se convins că tricolorii vor face un meci mai bun decât cel din debut.

"Sunt convins că jocul României va fi mai bun mâine decât în meciul cu Franţa. Avem nevoie de presiune pentru a da 100% în meciuri. Sper să simţim această presiune. Obiectivul nostru este să câştigăm meciul cu România. În primul meci am gestionat bine stresul şi presiunea şi am câştigat. Sper să o facem şi în meciul următor", a declarat mijlocaşul Valon Behrami.

ROMÂNIA - ELVEŢIA. Bogdan Stancu: Un eşec cu Elveţia ne-ar diminua şansele de calificare în fazele elimiantorii

Internaţionalul român Bogdan Stancu, în vârstă de 28 de ani, marcatorul golului României din meciul cu Franţa, pierdut, scor 1-2, de selecţionata antrenată de Anghel Iordănescu, a acordat, marţi, un interviu pentru frf.ro în care a dezvăluit ce a simţit când Payet a înscris golul victoriei Franţei.

Fotbalistul echipei Genclerbirligi a spus că în meciul cu Franţa, România nu a arătat în niciun moment că este formaţia mai slabă, iar evoluţia echipei dă speranţe pentru următoarele două jocuri, cu Elveţia şi Albania.

"Am făcut un joc foarte bun. Ne-am ridicat la nivelul adversarilor noştri, a căror valoare individuală o cunoaştem toţi. Am ştiut că dacă vom fi determinaţi, agresivi la mijlocul terenului am putea avea o şansă împotriva Franţei. Exact asta am făcut! Ne-am creat ocazii şi, cu puţin noroc, puteam chiar câştiga meciul. Evoluţia noastră ne dă însă speranţe pentru următoarele două jocuri. Poate că trebuia să fim mai concentraţi pe finalul partidei. Aici cred că am greşit. Am fost foarte dezamăgit, am realizat că meciul este pierdut în acel moment. Dar aşa este fotbalul, am văzut goluri înscrise în ultimul minut, chiar în ultima secundă. Ar fi trebuit să fim mai atenţi", a spus Stancu.

Fostul atacant al Stelei a dezvăluit ce discuţii au avut jucătorii în vestiar imediat după meciul cu Franţa. Stancu este de părere că un eşec în meciul cu Elveţia ar diminua considerabil şansele de calificare în fazele eliminatorii.

"Ne-am încurajat între noi, mai mult decât supărare am simţit frustrare. Pentru că ştiam că am jucat bine. Ne-am spus ”Capu' sus!” pentru că mai sunt două jocuri. Dacă le vom aborda cu aceeaşi atitutinde, nu suntem în pericol să nu ne calificăm din faza grupelor. Am văzut o echipă a Elveţiei care pasează cu uşurinţă, o echipă periculoasă. Au şi puncte vulnerabile, pe care nu vreau să le comentez acum. Rezultatul acest meci va avea impact asupra poziţiei pe care putem încheia atât noi, cât şi Elveţia. Un eşec ne-ar diminua şansele de calificare. În schimb, dacă învingem, putem ţinta la poziţia secundă şi la calificare. Trebuie să fim sută la sută concentraţi",a conchis Bogdan Stancu, conform frf.ro.

ROMÂNIA - ELVEŢIA. Fabian Schar, Elveţia: A fost presiune mare, dar am trecut cu bine peste meciul cu Albania

Fabian Schar, autorul golului victoriei pentru naţionala Elveţiei în meciul de sâmbătă, 11 iunie, împotriva Albaniei, a declarat la conferinţa de presă înaintea meciului cu România că şi-ar dori ca reprezentativa antrenată de Vladimir Petkovic să nu mai repete erorile din partida de la Lens.

Naţionala Elveţiei a învins Albania, scor 1-0, în prima partidă pentru cele două formaţii în grupa A, prin golul marcat în minutul 5 de fundaşul Fabian Schar. Albania a evoluat şi cu un jucător în minus, după eliminarea căpitanului Lorik Cana, însă, cu toate acestea, naţionala antrenată de Gianni De Biasi a avut mai multe şanse de a marca în poarta apărată de Yann Sommer.

"A fost o presiune foarte mare, însă suntem încântaţi că am trecut cu bine peste meciul împotriva Albaniei şi am reuşit să câştigăm toate cele trei puncte. Am marcat foarte repede, însă am făcut mai multe erori şi Albania a avut şansa egalării. Este adevărat că şi noi puteam înscrie golul de 2-0, însă nu am reuşit. Sper să nu mai repetem greşelile din meciul de sâmbătă şi împotriva României." a declarat Fabian Schar.

ROMÂNIA - ELVEŢIA. Euro 2016: Arbitrul Serghei Karasev din Rusia va conduce la centru partida România - Elveţia

Echipele naţionale de fotbal ale României şi Elveţiei se vor întâlni, miercuri, 15 iunie, la Paris, pe stadionul Parc des Princes, în meciul al doilea pentru cele ambele formaţii la Campionatul European, iar UEFA a decis să-l delege pe centralul Serghei Karasev, din Rusia, pentru a oficia partida.

Uniunea Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA) a anunat, duminică, prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul oficial, faptul că partida dintre Elveţia şi România, în etapa a doua din grupa A, va fi oficiată de la centru de către arbitrul rus Serghei Karasev, în vârstă de 37 de ani.

Acesta şi-a ales şi brigada care îl va ajuta la meciul Elveţia - România, care se va disputa miercuri, 15 iulie, pe stadionul Parc des Princes, din Paris, de la ora 19:00. Asistenţi vor fi Nikolai Golubev şi Tikhon Kalugin, iar arbitri adiţionali vor fi Serghei Lapochkin şi Serghei Ivanov.

Serghei Karasev a mai condus o singură dată naţionala României, în preliminarii Campionatului European din 2012, când tricolorii au învins, în deplasare, pe 2 septembrie 2011, naţionala Luxemburgului, scor 2-0.

Centralul din Rusia a mai condus însă, cinci partide ale cluburilor din România.

Steaua - Chelsea 1-0, pe 7 martie 2013, în optimile Europa League;
FC Vaslui - Fenerbahce 1-4, pe 8 august 2012, în turul III preliminar al Champions League;
CFR Cluj - Sporting Braga 3-1, pe 20 noiembrie 2012, în grupele Champions League;
Swansea City - Petrolul Ploieşti 5-1, pe 22 august 2013, în play-off-ul Europa League;
Astra Giurgiu - Lyon 0-1, pe 28 august 2014, în play-off-ul Europa League

ROMÂNIA - ELVEŢIA. Dragoş Grigore, România: Sper ca la finalul competiţiei să se mândrească românii cu echipa noastră

Dragoş Grigore, fundaşul naţionalei României, îl contrazice pe coechipierul Nicolae Stanciu şi nu consideră că meciul de miercuri este decisiv pentru calificarea în optimile de finală la Campionatul European din Franţa, însă singurul gând al elevilor lui Anghel Iordănescu este victoria.

"Două echipe incomode, două echipe bune. Vor fi două meciuri la fel de dificile ca acela cu Franţa. Meciul cu Elveţia e important, dar nu cred că este decisicv. Vom intra pe teren cu gândul să câştigăm acest meci. Ştim că va fi dificil, dar la finalul meciului sper să ne putem bucura", a declarat Dragoş Grigore, într-o conferinţă de presă.

Tricolorii nu uită de meciul pierdut, 1-2, cu Franţa, în deschiderea Euro 2016, prin golul lui Dimitri Payet, marcat în minutul 89. Pentru mulţi dintre jucătorii lui Anghel Iordănescu, Campionatul European din Franţa este primul turneu major la care participă, iar fundaşul Dragoş Grigore este convins că în meciul cu naţionala lui Deschamps s-au văzut emoţiile debutului.

"Sigur, perioada următoare după meci, îţi aduci aminte fiecare fază din partidă, dar încerci să treci cât mai repede, atunci când este cazul. Din nefericire nu am scos niciun punct. Trebuie să uităm meciul, să mergem mai departe şi să jucăm la fel şi cu Elveţia. Am avut aceleaşi trăiri pe care le am în orice competiţie. Nu ar trebui să ne gândim foarte mult că suntem pentru prima dată la Campionatul European şi să ne afecteze aceste lucruri. Sunt totuşi emoţii care te pot ajuta în timpul meciului. Sper ca la finalul competiţiei să se mândrească românii cu echipa noastră", a mai spus Dragoş Grigore.

ROMÂNIA - ELVEŢIA. Nicolae Stanciu: Partida cu Elveţia este decisivă. Vom juca ofensiv

Nicolae Stanciu, mijlocaşul ofensiv al naţionalei României, a dezvăluit că el şi coechipierii săi au intrat timoraţi în partida pierdută vineri, 1-2 cu Franţa, în deschiderea Euro 2016, şi spune că meciul următor, cu Elveţia, e decisiv pentru calificarea din grupe.

Într-un interviu acordat duminică pentru Dolce Sport, Nicolae Stanciu a spus că România a reuşit să se ridice la nivelul Franţei, în meciul de deschidere la Campionatul European.

„Am văzut toţi meciul cu Franţa şi îl vom mai vedea încă o dată până mâine. Am avut ceva emoţii, puteam gestiona mai bine unele faze. Jocul cu Elveţia va fi decisiv. Nu ştiu dacă pot spune că partida cu Franţa a fost cea mai dificilă din cariera mea, dar într-adevăr a trebuit să alergăm foarte mult. Dar ştiam de la început că asta trebuie să facem, că ei vor avea posesia mai mult. Întâlnirea cu Franţa a avut o încărcătură specială doar pentru că a fost meciul de deschidere. Personal, cel mai bine mă simt al doilea vârf, dar pot juca şi ca mijlocaş central. Toţi am fost puţin timoraţi la început. Puteam gestiona mai bine nişte faze. Nu m-am simţit inferior francezilor. Poate fizic, dar altfel, în teren, n-am fost cu nimic inferiori lor. Simt că jocul meu poate să crească“, a declarat Nicolae Stanciu la Dolce Sport.

Mijlocaşul a promis că România va juca mult mai ofensiv în meciul de miercuri, cu Elveţia. "Ne dorim să câştigăm meciul, care va fi decisiv. Eu cred că vom juca un fotbal ofensiv. Dacă vom câştiga cu Elveţia, cu siguranţă ne vom califica. Până acum am văzut Elveţia – Albania şi Anglia – Rusia. Sunt echipe foarte bune, cu jucători de la echipe mari", a mai spus Nicolae Stanciu, care îşi doreşte, de asemenea, ca Germania să câştige titlul european.

ROMÂNIA - ELVEŢIA. Ionuţ Badea, antrenor secund Româania: Elveţia e net superioară atât României cât şi Albaniei

Ionuţ Badea, antrenorul secund al echipei naţionale de fotbal a României, a declarat, duminică, la două zile după înfrângerea cu Franţa, scor 1-2, că naţionala Elveţiei este mult mai puternică decât Albania, dar şi decât România, având foarte mulţi fotbalişti care evoluează în campionatul Germaniei.

Ionuţ Badea, antrenorul secund al naţionalei, se teme de forţa Elveţiei, care a câştigat, sâmbătă, 1-0 cu Albania, prin golul marcat în minutul 5, de Fabian Schar.

"Pe hârtie, Elveţia e net superioară atât României cât şi Albaniei, judecând după componenţa lotului, pentru că majoritatea joacă în Bundesliga. Shaqiri e un jucător cu o tehnică peste medie, poate destabiliza apărarea. Are tendinţă foarte mare de pase periculoase, de dribling, de şut la poartă. Elveţia are o echipă cu o calitate peste medie, dar nu e chiar de nivelul Franţei. Au puncte vulnerabile. Meciul de ieri a fost echilibrat, au fost ocazii mari de ambele părţi. Lucrăm la abordarea tactică şi în final vom lua toate deciziile cu privire la echipa care va intra pe teren. Pentru mine e important modul în care vom juca, iar rezultatul va veni în consecinţă", a spus Badea, într-o conferinţă de presă.

EURO 2016, ROMÂNIA ELVEŢIA: România a arătat în meciul cu Franţa cât este de puternică

EURO 2016, ROMÂNIA ELVEŢIA. Fundaşul elveţian Fabian Schar a declarat, luni, pentru site-ul oficial al UEFA, că echipa naţională a României a arătat în meciul cu Franţa cât este de puternică, dar speră ca formaţia sa să îşi asigure calificarea din grupe după partida împotriva "tricolorilor", scrie News.ro.  

EURO 2016, ROMÂNIA ELVEŢIA. "Va fi un meci dificil. România a arătat în meciul cu Franţa cât este de puternică. Au jucat foarte bine, au fost alerţi, agresivi şi s-au ridicat la nivelul Franţei. Va trebui să jucăm mai bine decât în meciul cu Albania, dar sper să ne calificăm din grupe încă de la meciul cu România", a spus Schar.

Autorul singurului gol al partidei Elveţia - Albania a afirmat că el şi colegii săi au fost puţin nervoşi la meciul de debut de la Euro: "Va trebui să ne îmbunătătţim jocul şi să nu mai oferim şanse adversarului. La meciul cu Albania am făcut câteva greşeli, dar portarul nostru a avut intervenţii bune. Trebuie să-i mulţumim lui Sommer pentru intervenţiile sale. Întotdeauna debutul la un turneu final este dificil. Am fost puţin nervoşi".

România a fost învinsă de Franţa în meciul de debut la Euro-2016, scor 2-1, iar, miercuri, de la ora 19.00, va juca în compania Elveţiei, care a trecut de Albania, scor 1-0, prin golul marcat de Schar.

Mai multe articole despre:
meci EURO 2016 Romania Elvetia