MENIU

România așteaptă aprobarea FIFA pentru a muta Liga 1 în Turcia! “Media temperaturilor în Antalya este 26 de grade”

Liga Profesionistă de Fotbal propune ca finalul acestui sezon din Liga 1 să se joace în Antalya, Turcia, pe fondul situației generate de pandemia de coronavirus. Secretarul general-adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, a anunțat că este necesară o aprobare din partea FIFA.

LPF vrea ca Liga 1 să se reia la începutul lunii iunie. Anterior, vor fi cel puțin trei săptămâni de antrenamente, imediat ce stare de urgență în România va fi ridicată.

Au mai rămas de disputat 8 etape din play-off și 12 runde din play-out. Campionatul ar trebui să se încheie la finalul lunii iulie.

Prima opțiune a LPF este aceea de a încheia sezonul în România, varianta Antalya fiind “un plan de avarie”.

Argumentele au fost următoarele: secretarul de stat Raed Arafat şi ministrul Sănătăţii au avut intervenţii, dar ulterior am văzut că au fost nuanţate cu privire la evenimentele sportive. Inclusiv ţinând cont de ceea ce a spus preşedintele României, cu data de 15 mai, cu obligativitatea purtării măştilor în spaţiile închise şi în mijloacele de transport, după care a completat să nu ne gândim la adunări publice sau la alte astfel de manifestări.

Având în vedere că premierul Olandei a spus că orice competiţie sportivă este interzisă până la 1 septembrie, având în vedere că preşedintele UEFA a făcut propunerea şi recomandarea către federaţiile naţionale să găsească toate soluţiile posibile, cu protejarea celor care participă, să termine competiţiile pe teren.”

Citește continuarea declarației lui Gabriel Bodescu pe realitateasportiva.net.