MENIU

RIBERY, ADEVĂRUL despre CONTROVERSA care l-a ţinut departe de CUPA MONDIALĂ 2014

Frank Ribery

Atacantul Franck Ribery, aflat în centrul unui diferend între reprezentativa Franţei şi clubul Bayern Munchen, cu privire la o lombalgie care l-a determinat să lipsească de la Cupa Mondială, a declarat că nu a fost de acord cu tratamentul propus de staful medical francez, informează AFP.

"Nu îmi este frică de ace. Dar nu am vrut ca medicul francez să îmi injecteze cortizon. Ştiu că nu este ceva bun", a spus Ribery într-un interviu acordat agenţiei germane SID.

Franck Ribery l-a susţinut pe medicul echipei Bayern Munchen, doctorul Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, al cărui plan de tratament pe bază de injecţii a fost criticat de medicul naţionalei Franţei: "Este nedrept. Nu pot să accept să i se facă reproşuri doctorului Müller-Wohlfahrt. Sunt de şapte ani la Bayern şi am încredere totală în Mull, el m-a ajutat mereu. Face lucrurile corect. Fără el nu ştiu dacă aş fi jucat fotbal aşa cum o fac".

O diferenţă între metodele de tratament este la originea polemicii dintre staful medical al echipei Franţei şi cel de la Bayern Munchen. Medicul echipei Franţei, Franck Le Gall, a criticat, joi, recurgerea sistematică la injecţii în metodele de tratament de la Bayern Munchen şi a subliniat că lui Ribery îi este frică de ace.

Müller-Wohlfahrt a reacţionat precizând, într-un comunicat remis vineri presei, că a pus la dispoziţia medicului echipei Franţei toate documentele şi analizele şi că i-a comunicat prin telefon punctul său de vedere cu privire la situaţia lui Ribery. El a mai amintit că tratamentul cu infiltraţii cu Actovegin este autorizat de Agenţia Mondială Antidoping.

Mai multe articole despre:
Franck Ribery cortizon Cupa Mondială 2014