MENIU

Răzvan Burleanu a făcut lumină în cazul Andrei Vlad: “Este o greșeală a noastră!”

Președintele FRF a explicat cum a fost judecată speța în care roș-albii au cerut calificarea în finala Cupei la masa verde. 

Șeful forului de la Casa Fotbalului mărturisește că Dinamo fost cea care i-a solicitat lui Radu Vișan să ceară judecarea cazului la Comisia de Disciplină. Acolo sesizarea a fost respinsă pe motiv că secretarul general al FRF nu avea dreptul să înainteze un astfel de demers. Burleanu a precizat cum a fost interpetat cazul.

„Este o greșeală a noastră, a FRF, că avem două norme contradictorii, în două regulamente. ROAF și Regulamentul Disciplinar. Departamentul de Competiții nu consideră și nu a considerat că regulamentul a fost încălcat și de aceea Comisia de Disciplină nu a fost sesizată de Departamentul de Competiții.

Principiul de la care s-a plecat a fost că, atunci când ai două norme contradictorii, se va aplica norma mai favorabilă celui care urmează să fie sancționat”, a declarat președintele FRF. 

Dinamoviștii au contestat dreptul de joc al lui Andrei Vlad la meciul tur al semifinalei Cupei României cu Dinamo, atunci când vicecampioana s-a impus cu 3-0. Rezultatul din teren a fost menținut, iar roș-albaștrii au disputat meircuri finala competiției, în care au învins-o pe Sepsi cu 1-0.

Vezi pe realitateasportiva.net care a fost poziția lui Ionel Dănciulescu în această speță.