MENIU

Ponor sau Iordache? Mesajul celor două înainte să fie desemnată reprezentanta României la RIO

<p>Larisa Iordache</p>

Gimnasta Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică la Atena și dublă medaliată la JO 2012, a acceptat concursul cu Larisa Iordache pentru desemnarea reprezentantei noastre la JO 2016 și este de acord ca sportiva cu cele mai mari șanse la podiumul olimpic să participe la Rio de Janeiro.

''Este o concurență normală. Eu cu Larisa oricum ne încurajam una pe alta, iar cine o să fie cea mai bună o să plece mai departe. Ne-am fi dorit amândouă să fim acolo și ne-am fi dorit foarte mult să ne putem încuraja și susține personal la Rio, însă dacă așa este legea, nu avem ce să facem'', a declarat Cătălina Ponor, la sediul MTS, unde a avut loc o conferință de presă organizată de Federația Română de Gimnastică.

Ponor, 28 ani, a revenit anul trecut pentru a prinde participarea la a treia sa Olimpiadă, dar în octombrie 2015 a suferit o accidentare la tendonului lui Ahile care i-a afectat pregătirea.

Septupla campioană europeană a admis că va fi dezamăgită dacă nu va merge la Rio de Janeiro, însă îi va ura succes Larisei Iordache dacă va câștiga acest drept: ''Nu va fi o dezamăgire, dar probabil mă va durea, pentru că am luptat și am încercat să trec peste problemele de sănătate, am încercat să ajut echipa. Am luptat pentru echipă și pentru acest loc cu echipa la Olimpiadă. Însă dacă ea va fi mai bună, s-o ajute Dumnezeu să fie sănătoasă, să rămână sănătoasă și să poată aduce o medalie României''.

 

Larisa Iordache - Este o luptă de echipă, suntem alături una de cealaltă

''Este o luptă de echipă, pentru că ne încurajăm reciproc, suntem alături una de cealaltă. Este un moment productiv în sală când o vezi pe cealaltă că face mai bine și vrei și tu să faci și mai bine, chiar dacă este colega ta'', a declarat Larisa Iordache, medaliată cu bronz la individual compus la CM 2015, medalie care nu i-a adus însă și calificarea la JO ca în cazul medaliaților pe aparate.

Larisa Iordache, 19 ani, se pregătește acum pentru participarea la Europenele de la Berna (1-5 iunie) și speră să ajute echipa, chiar dacă nu va atinge cel mai ridicat nivel al ei.

''Eu nu am stat nicio clipă, chiar după operație când am venit în țară, am și intrat în sala de gimnastică, m-am antrenat, am făcut forță, chiar dacă nu îmi place, și se va vedea la Europene. Eu sper din tot sufletul să merg la Europene. Atâta timp cât mi s-a spus ieri că pot începe să fac recuperare, să pot mișca mâna și să mă pun pe picioare ca lumea în integrale și să intru cât mai bine posibil în formă. Eu sper să ajung acolo nu chiar la cea mai bună evoluție a mea, dar sper să fiu bine. Sperăm să fim sănătoase și cred că orice este posibil. Deocamdată am un disconfort la paralele, am încă tija la mână, însă mă voi obișnui și sper să fie bine'', a adăugat Larisa Iordache.