MENIU

Piţurcă ar putea rămâne antrenor în Arabia Saudită

Victor Piţurcă este aproape de o nouă lovitură, atat pe plan sportiv, cât şi pe plan financiar. Demis de gruparea saudită Al Ittihad şi despăgubit cu aproape un milion de euro, tehnicianul este pe punctul de a redeveni selecţioner.

Romanul este dorit tot in zona Golfului Persic. Selecţionerul român este în negocieri pentru a prelua nationala Arabiei Saudite.

"Piturca are un CV impresionat si impune respect. Sunt discutii pentru preluarea nationalei Arabiei Saudite, insa Victor Piturca stie mai multe. O echipa nationala nu se preia asa usor si in orice conditii. Totul trebuie discutat si analizat pana in cel mai mic detaliu", a declarat unul dintre secunzii lui Piturca, Eugen Neagoe, pentru Ring.

Victor Piturca este liber de contract dupa ce si-a reziliat intelegerea cu "Al Ittihad". Fostul selectioner al Romaniei a primit compensatii de peste 90 de mii de euro pentru a fi de acord sa paraseasca echipa saudita.

Chiar daca in presa de profil a scris ca fostul selectioner al Romaniei a acceptat sa primeasca mai putini bani, un apropiat de-al sau sustine ca acesta si-a primit salariul integral.

Dumitru Dragomir, fostul presedinte al LPF, spune ca Piturca n-ar fi acceptat sa isi rezilieze contractul cu arabii daca nu si-ar fi primit toti banii din contract.

"Va spun eu ca Piturca a avut contract beton, arabii nu aveau ce sa-i faca decat sa-i dea toti banii. Nu cred ca a cedat nicio centima din banii pe care ii avea de luat. Bravo lui, nu e ca altii care antreneaza fara sa fie platiti si sunt dusi cu zaharelul. El nu se lasa calcat in picioare, are orgoliu", a declarat Dragomir in Ring.

În toamna anului trecut, Piturca a semnat un contract pe doua sezoane cu Al Ittihad pentru un salariu de aproximativ doua milioane de euro pe an.

El si-a reziliat in weekendul trecut intelegerea cu gruparea araba, seicii luand decizia de a-l demite dupa ce a ratat toate obiectivele clubului.

Presa de profil a scris ca Piturca a acceptat sa primeasca 900 de mii de euro pentru a fi de acord cu rezilierea contractului.