MENIU

Performanţă pentru Irina Begu, reuşită la turneul WTA de la Charleston, dotat cu premii de 710.900$

Irina Begu

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Charleston (Carolina de Sud), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, după ce a dispus cu 7-5, 6-3 de australianca Samantha Stosur.

Begu (26 ani, 33 WTA), cap de serie numărul șase, a dominat jocul și s-a impus într-o oră și 40 de minute în fața unei adversare mai experimentate (33 ani) și mai bine clasate în ierarhia mondială (17 WTA), conform Agerpres.

Stosur, a șasea favorită a turneului, a condus cu 1-0 și 2-1, dar Begu a reușit break-ul la 2-2 și s-a desprins la 4-2. Stosur a egalat (4-4) și apoi a trecut în avantaj, 5-4, dar Irina a făcut 5-5, a reușit un break decisiv, câștigând ultimul ghem pe serviciul său fără să piardă vreun punct.

În setul secund, Begu a început cu break, iar apoi și-a păstrat avantajul, iar la 5-3 a reușit să câștige contra serviciului și să încheie meciul.

Begu și-a asigurat un cec de 17.858 dolari și 100 de puncte WTA prin calificarea în sferturile de finală, fază în care s-a oprit la precedentele două ediții, învinsă de fiecare dată de Angelique Kerber (Germania).

Următoarea adversară a Irinei va fi învingătoarea dintre rusoaicele Daria Kasatkina și Daria Gavrilova (care reprezintă acum Australia).

Mai multe articole despre:
Irina Begu