MENIU

Pe câți bani pleacă Daum de la Națională! Ce spune Stoichiță despre un mandat de interimar

Scandal la Națională, după ce tricolorii au ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2018, Rusia. Christoph Daum este pe picior de plecare și se pare că a cerut bani ca să elibereze locul pe care îl ocupă. Mai sunt două meciuri de grupă pe care le va disputa Naționala și se vorbește despre un antrenor interimar. 

În acest moment, dacă s-ar despărți de Daum, cu două meciuri înainte de expirarea contractului, FRF ar fi obligată să îi plătească germanului 600.000 de euro. Totuși, acesta e dispus să primească doar 200.000 de euro, plus salariul pe cele două luni rămase (90.000 de euro), scrie Digisport.ro.

De partea cealaltă, Burleanu ar dori să nu îi mai plătească niciun ban lui Daum, ținând cont de experiența nereușită, care a dus la încă un Mondial ratat de România.

În cazul în care cele două părți vor ajunge la un numitor comun, antrenor interimar pentru duelurile cu Kazahkstan și Danemarca va fi numit Mihai Stoichiță.

Stoichiță a negat acest lucru

"Deocamdată nu e cazul să vorbim de un selecționer nou, pentru că avem unul. Mergem mai departe și vom vedea ce va fi peste o lună. Nu se pune problema să devin interimar la națională. Eu am altă menire, ceea ce fac e mai important la ora actuală, trebuie să avem un viitor", a declarat Stoichiță la Dolce Sport.

Contractul lui Christoph Daum cu FRF expiră la sfârșitul acestor preliminarii.

Daum și-a anunțat "sfârșitul" la națională! Cine îi va putea lua locul

Antrenorul german le-a povestit celor de la Deutsche Press Agentur (DPA) că aventura sa în România se va încheia cât de curând: "Cred că e sfârşitul meu pe banca echipei naţionale a României. Totul e să ajungem la un final rezonabil".

El a mai spus pentru agenția de ştiri germană că aseară urma să aibă o întâlnire cu staff-ul său, iar azi e posibil ca şefii de la Casa Fotbalului să se reunească pentru a lua o decizie. "Nu m-a surprins ratarea calificării. E normal, acesta este nivelul fotbalului românesc. România o să se mai confrunte cu această situaţie şi pe viitor, pentru că talentele nu cresc în copaci. Nu am nimic să le reproşez jucătorilor, ei au dat tot ce au putut", a mai spus Daum pentru DPA, potrivit gsp.ro.

Conform surselor de la Casa Fotbalului, lucrurile nu sunt deloc clare în privinţa noului selecţioner. Este foarte posibil ca el să fie numit mai curând, pentru a avea posibilitatea să pregătească temeinic preliminariile pentru Euro.