MENIU

OPINIE | Gigi Becali, doctorul proștilor! „Așa a vrut Dumnezeu”

„Poți să te dai peste cap, dar, dacă așa a vrut Dumnezeu… Asta-i o boală pe care o ia oricine. Trăim cu ea. Deschideți stadioanele să se îmbolnăvească lumea, pentru că până la urmă toți o să luăm acest virus!” – Gigi Becali.

E! Asta-i bună! Chiar și dumneata preaslăvite?! Păi vedeți că la cei 62 de ani ai dumneavoastră ați cam intrat în categoria de risc.

Stau și mă întreb, oare câți cretini au citit cele spuse de Becali și au spus în sinea lor: „Așa e, domnule! Bine le mai zice! Facă-se voia lui Dumnezeu, să fim liberi”.

Păi liber și cu gâtul frânt cui îi mai ești de ajutor, că nu îți mai ești de ajutor nici ție, deci cu atât mai puțin altora…

Acum înțeleg că doar egoismul ne poate face să fim iresponsabili (pe unii dintre noi, nu pe toți) și ne determină să facem tocmai invers decât ar trebui să facem. Rațiunea egoistului e simplă: Dacă ceilalți („speriații”) se protejează (tot timpul ceilalți, niciodată noi, pentru că noi suntem speciali), atunci eu nu trebuie să mă mai protejez, pentru că nu am de unde să mă îmbolnăvesc, iar dacă eu mă îmbolnăvesc, să dau și altora, „dar ce?… alții cum m-au îmbolnăvit pe mine”. O rațiune simplă și la îndemâna proștilor, care după cum am putut observa în ultima perioadă nu s-au sfiit deloc să facă uz de ea.

Când oamenii cu adevărat înțelepți înțeleg să tacă, se va găsi mereu un prost care să facă pe deșteptul.

Citește continuarea pe realitateasportiva.net.