Omul de afaceri italian care vrea să cumpere Rapidul, acuzat că a furat bani de la Livingston
Angelo Massone, omul de afaceri care doreşte să cumpere FC Rapid, a fost acţionar la gruparea Livingston, iar actualul preşedinte Gordon McDougall, l-a făcut hoţ pe italian, acuzându-l că a furat bani de la clubul scoţian.
În iunie 2008, Livingston a fost preluat de un grup de investitori italieni, printre care s-a numărat şi Massone, ca acţionar principal, iar antrenor a fost numit Roberto Landi, fost tehnician la FC Naţional. Sub conducerea lui Massone, clubul a ajuns într-un an aproape de faliment, fiind salvat în ultimul moment de la lichidare, dar retrogradat în liga a treia.
Noul preşedinte Gordon McDougall, care a preluat acţiunile de la investitorul italian, declara, în 23 iulie 2013, că Angelo Massone este un hoţ şi ar trebui interzis în fotbalul scoţian. McDougal făcea acesta afirmaţii în momentul în care Massone intenţiona să cumpere altă formaţie confruntată cu probleme financiare, Hearts of Midlothian.
"Când se ocupa de Livingston, i-a vândut pe Robert Snodgrass la Leeds United (pentru 275.000 de lire sterline) şi pe Graham Dorrans la West Brom (pentru 150.000 de lire sterline). Robert a fost vândut apoi la Norwich pentru trei milioane de lire sterilne anul trecut, iar noi nu am primit nici măcar un penny. S-a dovedit că Massone a negociat o clauză de revânzare în ambele transferuri, pe care le-a cedat preşedintelui lui Leeds, Ken Bates, şi preşedintelui lui West Brom, Jeremy Peace, pentru 50.000 de lire sterline fiecare. Nu ştiu ce a făcut cu banii, dar ştiu că omul este un hoţ. Cea mai mare dezamăgire a fost să descoperim că acele clauze au fost vândute în detrimentul clubului. Poţi să-i spui cum vrei, dar eu aş spune că asta e o hoţie. El nu este o persoană care să ducă gruparea în administrare pentru că se confruntă cu vremuri grele. El a furat bani din club şi nu a încercat să plătească pe nimeni. Nu ar trebui să i se permită să revină (n.r. - fotbalul scoţian). Dacă jefuieşti o bancă te duci la închisoare, dar se pare că dacă jefuieşti un club nu există nicio şansă să ajungi acolo", a declarat McDougall, publicaţiei The Scotsman.
Chestionat atunci pe marginea acestor acuzaţii, Massone nu a dorit să comenteze. "Îmi pare rău, nu vreau să vorbesc despre el. Scrieţi ce vreţi, sunt numai minciuni şi nu vreau să vorbesc despre asta. McDougall nu este important şi voi doar creaţi probleme", a spus italianul.
Five Stars Football Ltd era compania care făcuse o ofertă pentru Hearts. Aceasta avea o adresă în Glasgow, dar niciun număr de telefon sau website. Massone era singurul director al firmei înfiinţate în 2012, care nu avea un portofoliu de afaceri şi nici bilanţ contabil, au scris jurnaliştii scoţieni atunci.
Angelo Massone, un om de afaceri italian apropiat fostului manager sportiv al FC Rapid, Renzo Rossi, a sosit, marţi, la Bucureşti, el dorind să cumpere pachetul majoritar de acţiuni deţinut de Adrian Zamfir la gruparea giuleşteană.
"Investitorul italian a ajuns acum la Bucureşti şi va avea o nouă rundă de negocieri cu Adrian Zamfir, la care va participa şi doama Andronache (n.r. - Cristina Andronache, administrator judiciar al FC Rapid). Numele acestuia este Angelo Massone", a declarat Renzo Rossi pentru MEDIAFAX.
Angelo Massone, în vârstă de 43 de ani, avocat şi om de afaceri, a fost şi acţionar principal al clubului scoţian Livingston, grupare pe care a părăsit-o în iulie 2009, clubul intrând în insolvenţă.
Massone a semnat o opţiune de cumpărare a pachetului majoritar de acţiuni deţinut de Adrian Zamfir la gruparea giuleşteană. Investitorul a avut mai multe întâlniri cu acţionarul Adrian Zamfir, în cadrul cărora a negociat detaliile preluării grupării giuleştene. Opţiunea de cumpărare a clubului a fost semnată de cei doi înainte de aflarea soluţiei Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Potrivit documentului, investitorul este interesat de preluarea întregului pachet deţinut de Zamfir, reprezentând 99,72 la sută din acţiunile clubului.
Sursa din cadrul grupării giuleştene au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că preluarea clubului de către cei patru suporteri rapidişti, anunţată la 31 mai, nu s-a oficializat. În momentul de faţă, conform Registrului Comerţului, structura acţionariatului SC FC Rapid SA, societatea care administrează clubul giuleştean, este următoarea: Adrian Zamfir - 99,72 la sută, Asociaţia Fotbal Club Rapid - 0,25 la sută şi Jean Valvis - 0,003 la sută.
Acţionarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a demisionat la 19 mai din funcţia de administrator special şi din cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului, la solicitarea conducerii tehnice şi a jucătorilor.
Zamfir, care a preluat gratis gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la George Copos, a avut în ultimele şase luni mai multe tentative de a ceda pachetul de acţiuni al clubului giuleştean, însă toate au eşuat.
Gruparea FC Rapid a câştigat, luni, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, litigiul cu Federaţia Română de Fotbal, forul de la Lausanne acordând licenţa clubului giuleştean pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I.