MENIU

OFICIAL! Rapid Bucureşti NU mai există. Palmaresul clubului, scos la licitaţie în 2017

Curtea de Apel București a menținut decizia de faliment a grupării de fotbal FC Rapid, respingând recursul acesteia ca nefondat, iar clubul intră din acest moment în procedură de dizolvare.

UPDATE Lichidatorul judiciar al clubului de fotbal Rapid, Aurel Brihac, a declarat, pentru AGERPRES, că palmaresul este ''bunul cel mai de preț'' al formației giuleștene, iar acesta va fi scos la licitație publică cel mai probabil anul viitor, în urma deciziei Curții de Apel care a respins recursul înaintat de societatea condusă de Valerii Moraru.

''După ce respingerea recursului urmează lichidarea tuturor bunurilor societății SC FC Rapid SA. Voi încerca să dau de toate, apoi vor fi evaluate și în final scoase la vânzare. Palmaresul cu siguranță este bunul cel mai de preț al FC Rapid. Iar el va fi scos la vânzare în cadrul unei licitații publice, conform legii. Nu știu când se va întâmpla, probabil anul viitor. Prețul nu pot să îl estimez, depinde de piață. Depinde și de evaluator, iar noi o să aducem un evaluator specializat'', a spus Brihac pentru AGERPRES.

Acesta a menționat că Adrian Diaconescu, administratorul special al FC Rapid numit de acționarul majoritar Valerii Moraru, refuză să îi înmâneze actele și mărcile clubului. ''Am spus că licitația pentru palmares va avea loc probabil anul viitor pentru că mai întâi trebuie să fac rost de documente. Administratorul special Adrian Diaconescu refuză să mi le dea, dar până la urmă va fi obligat. Dacă nu, voi merge la OSIM și voi ridica duplicate. Oricum, până la 3 februarie nu se va putea face nimic deoarece atunci avem termen pentru stabilirea tabelului definitiv al creanțelor. Dar repet, toate bunurile vor fi scoase la vânzare. Ce se va găsi, ce nu se va găsi se va imputa vinovaților'', a explicat lichidatorul.

"Respinge recursul. Admite excepția lipsei dovezii calității de reprezentant. Anulează recursul declarat de debitoarea Fotbal Club Rapid SA, prin administrator judiciar și cererea de suspendare aferentă. Respinge recursul formulat de recurenta creditoare Azuga Waters SRL ca nefondat. Irevocabilă", se menționează în soluția instanței publicată joi, pe portalul instanțelor de judecată.

La 13 iunie, Tribunalul București a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu același nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanța a ridicat atunci dreptul de administrare al FC Rapid SA și a dispus dizolvarea societății debitoare.

În urma acelei decizii, în 28 iulie, Liga Profesionistă de Fotbal a decis că Rapid, club care a promovat din Liga a II-a în această vară, nu îndeplinește condițiile și i-a refuzat dreptul de participare în Liga I. În aceste condiții, locul din Liga I al echipei Rapid a fost ocupat de ACS Poli Timișoara, formație retrogradată la finalul sezonului trecut.

Conducerea clubului Rapid a făcut recurs la decizia de intrare în faliment, dar Curtea de Apel București l-a respins, iar lichidatorul judiciar va începe procedura de dizolvare a societății conform deciziei Tribunalului București.

Gruparea de fotbal Rapid se afla în procedură de insolvență din 7 decembrie 2012. Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

În prezent, în Liga a V-a activează două echipe care se doresc a fi continuatoarele echipei Rapid: AFC Rapid, asociație non-profit care a administrat clubul până în 2006 și care deține 0,25 la sută din acțiunile SC FC Rapid SA, și Mișcarea CFR, echipă înființată anul acesta de sindicatul CFR și Clubul Aristocratic Rapid.

Mai multe articole despre:
palmares dizolvare Rapid Bucureşti