MENIU

Unde aniversează Nadia Comăneci 39 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii?

Nadia Comăneci

Regina Jocurilor Olimpice de la Montreal, Nadia Comăneci, va participa, în data de 9 iulie, la inaugurarea oficială a Casei Olimpice canadiene, chiar în metropola unde a luat primul 10 olimpic. "În iulie se vor împlini 39 de ani de când am câștigat primele mele medalii olimpice, la Montreal", a reamintit Nadia.  

Fosta mare gimnastă română, Nadia Comăneciu, va profita de călătoria sa la Montreal pentru a se întâlni cu admiratori și a asista la ridicarea inelelor olimpice în vârful edificiului situat pe bulevardul Rene-Levesque Ouest din Montreal, cu ocazia Zilei de Excelență Olimpică.

Casa Olimpică din Quebec are dotări tehnice de ultimă oră, printre care un centru de știință și tehnologie a sportului și un centru multifuncțional pentru organizarea diverselor evenimente, a anunțat președintele Comitetului Olimpic din Canada, Marcel Aubut.

"Este mereu emoționat atunci când revin la Montreal, iar de această dată va fi și mai mult, deoarece acest eveniment este asociat cu mișcarea olimpică. Nu mi-aș putea imagina să fiu în altă parte decât în acest loc, în ziua aceasta", a adăugat marea sportivă română, citată de presa canadiană.

Nadia Comăneci a cucerit cinci medalii, între care trei de aur, la Jocurile Olimpice de la Montreal, în 1976, când avea doar 14 ani. Cea care a locuit timp de doi ani în cartierul Rosemont din Montreal, în 1990 și 1991, a mai obţinut alte patru medalii olimpice (între care două de aur) la Jocurile de la Moscova, în 1980.

Mai multe personalități ale mișcării olimpice au anunţat deja că vor participa la evenimentul din această vară, în frunte cu președintele Comitetului Internațional Olimpic, Tomas Bach, care va reveni pentru prima oară la Montreal după ce a cucerit medalia de aur în proba de floretă pe echipe, la Olimpiada din 1976.

Sursa: Agerpres

Mai multe articole despre:
Montreal Nadia Comăneci campioană Casa Olimpică