MENIU

Motocicliştii români, în primele 100 de locuri prima etapă a Raliului Dakar

Piloţii români Marcel Butuză şi Emanuel Gyenes au terminat prima etapă a Raliului Dakar, desfăşurată între localităţile portugheze Lisabona şi Portimao, între primii 100 de concurenţi la categoria moto.

Braşoveanul Butuză s-a clasat pe locul 73, iar Gyenes, pe 87, dintr-un total de 250 de participanţi, ambii fiind debutanţi în Raliul Dakar.

În prima etapă, care s-a desfăşurat pe o lungime de 492 de kilometri, între Lisabona şi Portimao, cel mai bine clasat pilot cu licenţă românească a fost austriacul Martin Freinademetz, care a ocupat locul 60, iar francezul Francois Vulleit, a terminat pe locul 144.

Prima etapă la categoria moto a fost câştigată de portughezul Ruben Faria, urmat de Helder Rodrigues, tot din Portugalia, şi de francetul David Casteu. În cadrul probei auto, un alt portughez a câştigat, Carlos Sousa, urmat de Giniel de Villiers, din Africa de Sud, şi de spaniolul Carlos Sainz.

Etapa a doua, care se va desfăşura la 7 ianuarie, se va întinde pe aproximativ 500 de kilometri, între Portimao şi Malaga, în Spania.
Mai multe articole despre:
raliu români Dakar