MENIU

Mihaela Buzărnescu, anunţ senzaţional după calificarea în semifinale la Birmingham

Mihaela Buzărnescu a obţinut a doua victorie consecutivă în faţa Elinei Svitolina, în sferturile turneului de categorie Premier de la Birmingham şi o va înfrunta, sâmbătă, pe cehoaica Petra Kvitova, în prima sa semifinală pe iarbă.

Mihaela Buzărnescu a demonstrat că este naşa Elinei Svitolina, continuând o serie incredibilă de seturi în faţa numărului unu din Ucraina, începută la Roland Garros - 6-3, 7-5, 6-3, 6-2.

Mihaela Buzărnescu a povestit cum a reuşit această performanţă.

"Am reuşit să fiu concentrată şi să joc bine. Sunt fericită, au fost două săptămâni uimitoare pe iarbă şi mă simt foarte bine. Elina e o mare jucătoare, iar pentru mine e o onoare că am ajuns la acest nivel de joc, să joc împotriva unor fete din Top 10. Încerc să tratez fiecare meci normal, să mă concentrez şi să-mi fac jocul.

Mereu încerc să fac lucrurile pe care le-am mai făcut şi să nu schimb, dar evident că au fost câteva modificări pe care trebuia să le fac, din cauza suprafeţei. Sunt fericită că am putut să fac asta şi vreau să-i mulţumesc antrenorului meu, Septimiu Frăţilă, care m-a ajutat şi m-a susţinut în aceste luni. De asemenea, le mulţumesc tatălui meu, mamei mele şi întregii echipe. M-au ajutat foarte mult", a spus Buzărnescu, preluată de Digisport.

În penultimul act o va înfrunta pe Petra Kvitova, a patra favorită, care a dispus de germanca Julia Goerges (N.5) cu 6-1, 6-4.

"Am jucat cu Petra în finala de la Praga, dar cred că aceasta e suprafaţa ei favorită. O să-mi fac jocul, voi face tot ce pot, nu mă gândesc la altceva", a precizat Buzărnescu.

Mai multe articole despre:
anunţ mihaela buzarnescu