MENIU

Mesajul surprinzător al unui cunoscut fotbalist român: "Am observat nesimţirea unor persoane"

Fotbalistul Ianis Zicu, de la ACS Poli Timişoara, a postat pe contul personal de Facebook un mesaj în care îşi exprimă dezamăgirea faţă de lipsa de respect faţă de persoanele mai în vârstă.

Sportivul în vârstă de 32 de ani a scris pe reţeaua de socializare că "din păcate, în România, respectul pentru persoanele mai în vârstă este egal cu zero în ultimii ani".

"Stau într-un aeroport de 15 minute şi sunt dezamăgit. Lăsând la o parte faptul că sunt scaune mai puţine decât numărul de pasageri (este vina altora), am observat şi nesimţirea unor persoane care îşi ţin haina, rucsacul sau bagajul pe scaunul alăturat (înţeleg că aşa trebuie din punct de vedere al siguranţei, dar se poate ţine şi în faţa scaunului, lângă picioare), iar în jur de 10 persoane cu vârste cuprinse între 45-70 de ani stau rezemate de stâlpi sau pereţi", a povestit el.

"Şi m-am gândit că sigur în câteva clipe măcar o persoană care ţine un loc ocupat cu haine sau bagaje o să îşi dea seama de greşeală. Din păcate, nimeni nu a făcut acest lucru şi nici măcar un tânăr nu s-a ridicat de pe scaunul lui pentru a-i face loc unei persoane mai mare de vârstă. Mare păcat... Mai ales că toţi avem doar o viaţă şi trebuie să ne protejăm unii pe alţii", a adăugat fotbalistul.