MENIU

Mega-surpriză în Liga 1: Mediaşul, Braşov, U Cluj şi Rapid s-ar putea totuşi salva, deşi au "căzut"

<p>Liga 1</p>

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal, de la începutul lunii iunie, ar putea lua în discuţie propunerea de păstrare a sistemului competiţional cu 18 echipe şi în sezonul următor, au declarat mai mulţi conducători ai cluburilor din Liga 1.

Astfel, în cazul în care propunerea ar fi votată în Adunarea Generală a LPF şi ulterior validată de către Comitetul Executiv al FRF, ocupantele locurilor 13-16 în clasamentul Ligii 1, Gaz Metan Mediaş, FC Braşov, U Cluj şi Rapid, ar urma să evolueze pe prima scenă în sezonul următor, deşi au retrogradat din punct de vedere sportiv.

"Există articolul 9 din ROAF, care spune că sistemul se stabileşte înainte de începerea campionatului. Primul alineat spune că se aprobă înaintea începerii fiecărui sezon competiţional şi următorul alineat spune, printr-o chestiune distinctă, că modificarea sistemului competiţional se aprobă de către Comitetul Executiv al FRF.

Asta înseamnă că dacă se va vorbi doar despre aprobare, se stabileşte înaintea începerii sezonului. Dar dacă se vorbeşte de modificarea sistemului, asta înseamnă că se poate şi după ce a început anul competiţional (n.r. - 1 iunie). Dar asta ţine şi de voinţă", a declarat pentru Mediafax unul dintre preşedinţii de club din Liga 1 sub protecţia anonimatului, citat de digisport.ro.

Mai multe articole despre:
Liga 1 retrogradare