MENIU

Mărturia unui huligan din Rusia. Cine sunt bătăușii ruși de la EURO 2016. "Englezii sunt niște fete"

Un huligan rus venit la EURO 2016 a povestit AFP cine sunt suporterii care au participat la bătăile cu fanii englezi, cât de pregătiți și de determinați sunt. Detaliile sunt uimitoare și nu au aproape nicio legătură cu fotbalul.

Vladimir, care a făcut aceste declarații sub acoperirea anonimatului, a luat parte la unele dintre confruntările cu fanii englezi. Concluzia lui despre aceștia: "sunt ca niște fete".

În jur de 15.000 de ruși au ajuns în Franța pentru EURO 2016, dar nu toți sunt huligani. Vladimir a spus că vreo 500-600 de fani ai Lokomotiv Moscova iau parte la acte de huliganism la evenimente importante, precum Euro 2016. În jur de 150 dintre cei mai "puternici" huligani au ajuns la Marsilia special pentru meciul Rusiei cu Anglia.

PROMOTIE URIASA LA eMAG!!! CONSULTATI OFERTELE AICI!!!

La bătăi iau parte fanii Lokomotiv Moscova, Spartak Moscova, CSKA Moscova și Zenith St. Petersburg, care lasă la o parte rivalitățile pentru a lupta cu inamicul comun.

"Englezii spun mereu că ei sunt adevărații huligani. Am ajuns aici pentru a arăta că englezii sunt niște fete de fapt", spune Valdimir.

Fanilor ruși nu le pasă de meciuri sau de deciziile UEFA privind o eventuală descalificare a naționalei.

În același timp, fanii sunt determinați și "în formă".

"Huliganii din Rusia sunt în special tineri, au 20-30 de ani, și cei mai mulți dintre ei prctică sporturi. Practică box sau tot felul de arte marțiale. Scopul este să dovedească că englezii nu sunt cu adevărat huligani, că nu știu să se lupte", spune Vladimir.

Vladimir a mai spus că rușii luptă cu minile goale, și nu cu sticle sau bâte. Declarațiile martorilor oculari îl contrazic însă, la acest punct.

Vladimir mai spune că huligani ruși fac tot posibilul să nu iasă în evidență în mulțime. Nu au cu ei steaguri sau tricouri distinctive. "Dacă vezi un tip cu un steag sau un tricou cu Rusia, atunci ăla nu e huligan", mai spune Vladimir. 

Mai multe articole despre:
Rusia suporteri bătăi huligani EURO 2016