MENIU

Maria Şarapova a fost suspendată, după ce a fost depistată cu Meldonium.Sportiva va face contestaţie

Maria Şarapova a fost suspendată pentru doi ani! Decizia a fost luată de Federaţia Internaţională de Tenis după ce jucătoarea a fost găsită dopată cu Meldonium, substanţă interzisă la începutul acestui an.

Rusoaica de 29 de ani va putea juca din nou din ianuarie 2018.

Jucătoarea de tenis în vârstă de 29 de ani a fost suspendată de Federația Internațională de Tenis pentru uz de meldonium, substanță interzisă începând cu 1 ianuarie.

Sharapova a anunţat în luna martie că a fost găsită dopată cu Meldonium. Ea a spus atunci că nu ştia că medicamentul a fost interzis. 
Meldonium a fost interzis de la 1 ianuarie 2016. Șarapova s-a apărat și a spus că nu știa că medicamentul este interzis. În plus, ea susține că a luat acest medicament timp de 10 ani, la recomandarea medicilui personal.

5 titluri de Mare Şlem are Maria Şarapova în palmares, cel mai recent cucerit la Roland Garros 2014.

ŞARAPOVA: voi face apel la TAS

Jucătoarea de tenis Maria Şarapova a declarat, miercuri, că Federaţia Internaţională de Tenis a consumat timp şi resurse pentru a dovedi că s-a dopat cu intenţie şi a cerut o suspendare de patru ani, rusoiaca adăugând că va face apel la TAS împotriva pedepsei de doi ani primite.

"Decizia de astăzi de a mă suspenda doi ani arată că tribunalul a ajuns în unanimitate la concluzia că nu am făcut nimic intenţionat. Tribunalul a ajuns la concluzia că nu am apelat la doctor cu scopul de a primi un tratament cu substanţe interzise pentru a-mi îmbunătăţi performanţele. ITF a consumat cantităţi uriaşe de timp şi resurse încercând să dovedească faptul că am încercat în mod intenţionat să încalc regulamentul antidoping, dar tribunalul a ajuns la concluzia că nu am făcut asta. Trebuie să ştiţi că ITF a cerut tribunalului să mă suspende patru ani - perioada necesară în cazul încălcării intenţionate a regulamentului antidoping - dar tribunalul a respins poziţia federaţiei. Ţinând cont că tribunalul a ajuns corect la concluzia că nu am făcut nimic intenţionat, nu pot să accept o aspră şi nedreaptă suspendare de doi ani. Tribunalul, ai cărui membri au fost selectaţi de ITF, au concluzionat că nu am făcut nimic rău cu intenţie şi cu toate acestea au căutat să mă ţină departe de tenis pentru doi ani. Voi face apel imediat la TAS împotriva porţiunii de suspendare din această hotărâre (...) Intenţionez să apăr ceea ce cred că este corect şi de aceea voi lupta să revin pe teren cât de curând posibil", a scris Şarapova pe contul ei de Facebook. 

Mai multe articole despre:
Maria Şarapova suspendată