MENIU

Lumea fotbalului, îndoliată: O legendă s-a stins din viață

Lumea fotbalului este în doliu după ce o figură emblematică s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani. Humberto Dionisio Bocha Maschio, un nume de referință în fotbalul argentinian și un idol pentru suporterii Racing Club, a încetat din viață, lăsând în urmă o moștenire impresionantă.

Anunțul trist a fost făcut public pe rețelele de socializare, unde fanii și clubul său de suflet și-au exprimat regretul și omagiul pentru cel care a fost o legendă a terenului.

Maschio a avut o carieră strălucitoare, fiind parte din echipa care a adus glorie clubului Racing, inclusiv prin câștigarea Cupei Libertadores în 1966 și a Cupei Intercontinentale în 1967. În plus, el a jucat și pentru echipa națională a Argentinei, dar și în fotbalul italian, unde și-a demonstrat calitățile excepționale.

Un simbol al fotbalului argentinian s-a stins din viață

Humberto Dionisio Bocha Maschio a fost un nume de referință în istoria fotbalului argentinian. Vestea dispariției sale a fost transmisă public de Racing Club, care a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare: "Cu profundă tristețe, anunțăm decesul lui Humberto Maschio, campion al clubului nostru și campion mondial. Cei care lasă o amprentă nu sunt uitați niciodată", a scris clubul pe platforma X, însoțind mesajul cu o fotografie a jucătorului în tricoul echipei.

Născut pe 20 februarie 1933, la Avellaneda, Maschio și-a început cariera în fotbal la echipele de tineret, debutând la Quilmes. În 1955, a făcut pasul spre Racing Club, unde a jucat ca mijlocaș ofensiv și atacant. Calitățile sale remarcabile i-au adus un transfer în Italia, într-o perioadă în care fotbaliștii străini nu erau la fel de frecvenți în campionatul italian.

Revenirea la Racing Club după experiența italiană

La vârsta de 30 de ani, Humberto Maschio s-a întors la Racing Club, după o perioadă petrecută în Italia. Potrivit statisticilor, el a disputat 176 de meciuri oficiale pentru Racing Club, reușind să înscrie 52 de goluri. Maschio a fost, de asemenea, o piesă importantă în echipa națională a Argentinei, contribuind la succese precum victoria la Jocurile Panamericane din 1955, în Mexic, unde a marcat 4 goluri, și Copa América din 1957, în Peru, unde s-a numărat printre cei mai buni marcatori, cu 9 goluri.

Dispariția lui Humberto Dionisio Bocha Maschio reprezintă o pierdere majoră pentru fotbalul mondial.

           Humberto Dionisio Bocha Maschio a murit / Sursa foto - Presa străină