MENIU

LUCIAN BUTE, prima declaraţie despre RETRAGERE. Vezi ce A DECIS

Lucian Bute

LUCIAN BUTE. La revenirea în România, LUCIAN BUTE a apărut în faţa presei cu un nou look, cu barbă, şi a anunţat că nu se va retrage, în ciuda faptului că a pierdut două din ultimele trei meciuri, în faţa lui Carl Froch şi Jean Pascal. LUCIAN BUTE a organizat, joi, o conferinţă de presă.

LUCIAN BUTE. "Am ţinut să vin în faţa dumneavoastră pentru că nu am apărut nicăieri după meci. Legat de ceea ce s-a întâmplat la meciul de pe 18 ianuarie (n.r. - înfrângerea cu Pascal), încă nu am tras concluzii concrete, sunt în faza evaluărilor. Când voi lua o decizie privitoare la viitorul meu, veţi fi primi care veţi afla", au fost primele cuvinte ale lui LUCIAN BUTE.

"Sunt încă în etapa de evaluare. Analizez ce s-a întîmplat la ultimul meci. S-a speculat că mă voi retrage, nu am luat nici o secundă în calcul aşa ceva. Aşa e în sport, cineva trebuie să piardă. Toţi marii campioni trec prin astfel de momente. N-am luat în calcul nici schimbarea antrenorului. O să mă întorc la Montreal şi voi decide împreună cu staff-ul ce voi face în continuare. Sunt convins că ei au mare încredere în mine. Sunt convins că mă voi ridica din nou", a anunţat LUCIAN BUTE.

"Eu simt că pot reveni. Nu m-am gândit să renunţ la box. O să-mi fac anumite teste şi dacă din punct de vedere medical sunt apt - nu vreau să-mi pun viaţa în pericol - voi merge mai departe. Toţi marii super campioni au mai pierdut şi au mers înainte", a precizat LUCIAN BUTE.

Pugilistul român LUCIAN BUTE a vorbit şi despre meciul pierdut cu Jean Pascal: "Caut nişte răspunsuri. Nu pot să-mi explic ceea ce s-a întâmplat. Nu înţeleg de ce atunci când urc în ring, cu stres, nu dau drumul la braţe cum trebuie. Ceva în subconştientul meu s-a întâmplat, nu ştiu de ce. Poate mi se trage de la meciul cu Froch, sau poate de la cel cu Andrade. Important e să continui, să am capul sus. În momentul în care am dat drumul la braţe s-a văzut că am calităţi, că pot. Totuşi, nu e suficient. Îmi pare rău că am dezamăgit fanii şi pe mine. Asta e, merg mai departe. În acea seară, Pascal a fost mai bun, a meritat victoria!".

LUCIAN BUTE a lăsat de înţeles că se fereşte de o revenire în ring în condiţiile actuale: "Revanşa cu Pascal e stipulată în contract. Nu ştiu când se va întâmpla, dar nu cred că va fi în următoarele luni. Dacă rămân cu acelaşi staff şi cer o revanşă acum, fanii de peste tot se vor întreba ce ar fi nou în această luptă. Nu e nici un fel de problemă să cobor la supermijlocie de la semigrea".

Mai multe articole despre:
Lucian Bute Bute Froch Bute Pascal