MENIU

L. Dinu, S. Gherman și Simona Pop ar putea reprezenta România şi la JO din 2020

Loredana Dinu, Simona Gherman și Simona Pop vor anunţa în luna ianuarie 2017 dacă vor mai continua, încă un ciclu olimpic, până în 2020 la Tokyo.

Dacă Ana Maria Popescu s-a decis deja să meargă până la Tokyo, celelalte trei fete vor să facă o pauză pentru a deveni mame.

''Mai este foarte puțin timp și va trebui să spun și eu ce voi hotărî, dar nu am luat încă o decizie. Mai am o lună de gândire și nu am vrut să fie ceva forțat, pentru că vreau să fiu sigură că decizia pe care o voi lua va fi din inimă. Oricum un ciclu olimpic viitor implică foarte multe sacrificii din partea mea. Pentru mine nu va exista șansă de întoarcere, să merg pe o idee și apoi să mă răzgândesc. Eu după 2012 m-am retras, cu acest gând că va fi ultima dată și iată că m-am reîntors. După doi ani de zile departe de scrimă mi-a fost foarte greu, iar dorul m-a readus în sala de scrimă. Dacă se va întâmpla și acum acest lucru cu siguranță voi merge până la capăt, până la Tokyo. Este un aspect foarte important că acum Mihai Covaliu este președintele COSR, ceea ce mă face în primul rând să cred că sportul românesc are o șansă în plus. Covaliu a demonstrat ca sportiv, antrenor, președinte de federație și sunt convins că va face lucruri bune pentru sportul românesc'', a declarat Loredana Dinu cu prilejul galei în care au fost premiați cei mai buni performeri ai scrimei din anul 2016, citată de Agepres.

Campioană mondială cu echipa în 2010 și 2012, Loredana Dinu a făcut o pauză de 2 ani după Londra și a revenit din ianuarie 2015 pentru a participa la JO 2016.

Simona Gherman, dublă campioană mondială și septuplă campioană europeană, care a făcut o pauză după Londra pentru a da naștere unui copil, vrea să repete din noua această experiență și să-și mărească familia: ''Ne bucurăm de vacanță încă o lună și vom spune apoi ce ne-am hotărât să facem pentru viitor. Trebuie să ne dăm seama că există și un final, depinde ce îți dorești pe viitor. Eu una îmi mai doresc un copil, vreau ca familia să crească, iar asta va cântări destul de mult în ceea ce voi face. Ne bucurăm pentru Mihai că ocupă această funcție, sunt convinsă că va face lucruri foarte frumoase în calitate de președinte COSR, dar nu putem spune că asta ne obligă să continuăm. Am ajuns fiecare la o vârstă și ne vom lua deciziile în familie, pentru că toate suntem căsătorite''.

Simona Pop își dorește de asemenea un copil și ia în calcul o retragere temporară din activitate: ''Într-o lună voi lua o decizie clară, măcar pentru anul viitor. Echipa se va completa, chiar dacă nu vom fi noi, o să meargă mai departe spada și scrima românească, cu siguranță''.
   

Mai multe articole despre:
scrimă Simona Gherman Simona Pop Loredana Dinu