MENIU

Marius Vizer lansează programul JUDO LA SATE

Marius Vizer

Următorii campioni la judo ar putea proveni din mediul rural. Federaţia Română de Judo, cu sprijinul federaţiei internaţionale, va implementa proiectul "Judo la sate". Federaţia internaţională oferă dotările pentru zece centre în zona rurală a României. Programul a dat roade în alte ţări cu tradiţie în acest sport.

Federaţia Internaţională de Judo, condusă de preşedintele sportului mondial, Marius Vizer, oferă dotările pentru 10 săli de judo în satele româneşti.

"Federatia Internationala o sa ofere un set de saltele, 150 de kimonouri. vor fi 10 centre in toata tara", a spus Florin Bercean, antrenorul lotului naţional feminin.

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Doru Sapta, a spus: "Este un proiect care speram sa aiba succes si in Romania si spun asta pentru ca in Franta, intr-o tara cu foarte mare traditie in judo si la ora actuala cu aproximativ 600.000 de sportivi legitimati, al doilea sport din Franta, cei mai multi campioni au provenit din aceasta initiativa numita "Judo la Sate".

Mai multe articole despre:
judo Alina Dumitru Marius Vizer jude la sate