MENIU

Jocurile Europene 2015: Andreea Chiţu a cucerit medalia de aur la judo, categoria 52 de kilograme

Judoka română Andreea Chițu va lupta pentru medalia de aur la categoria 52 kg, joi, la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), în timp ce Larisa Florian se va bate pentru bronz la aceeași categorie.

UPDATE Andreea Chițu a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Baku, la judo, categoria 52 kg! În finală, a învins-o pe franțuzoaica Anabelle Euranie.

Este cea de-a doua medalie de aur a României la această primă ediție a Jocurilor Europene, după cea cucerită cu două zile în urmă de Ana Maria Brânză la scrimă, în proba individuală de spadă.

======================================================================

Andreea Chițu a intrat direct în optimile de finală, câștigând meciul cu Roni Schwartz (Israel), după care în sferturi a dispus de italianca Odette Giuffrida, iar în sferturi s-a impus în fața germancei Mareen Kraeh. În finală, Andreea Chițu o va întâlni pe franțuzoaica Annabelle Euranie, joi, de la ora 18,20 (ora României).

Larisa Florian a trecut în șaisprezecimi de finlandeza Jaana Sundberg, în optimi a învins-o pe Kelly Edwards (Marea Britanie), fiind învinsă în sferturile de finală de rusoaica Natalia Kuziutina. În recalificări, Larisa Florian a dispus de olandeza Birgit Ente, iar în meciul pentru medalia de bronz o va înfrunta, joi, de la ora 18,00 (ora României) pe germanca Mareen Kraeh.

La categoria 48 kg, Violeta Dumitru a fost întrecută în șaisprezecimi de portugheza Leandra Freitas, iar Monica Ungureanu a pierdut în optimi meciul cu turcoaica Ebru Șahin.

În limitele categoriei 57 kg, Loredana Ohâi a trecut în șaisprezecimi de elvețianca Larissa Csatari, dar a fost învinsă în optimi de olandeza Sanne Verhagen. Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică la Londra, a învins-o în optimi pe italianca Giulia Quintavalle, dar a pierdut în sferturi la Nora Gjakova (Kosovo), cedând și în recalificări, la Miryam Roper (Germania), și terminând pe locul 7.

La masculin, frații Amado și Remus Lazea au pierdut în primul tur (șaisprezecimi de finală). Amado Lazea (cat. 60 kg) a fost întrecut de Artion Arshanski (Israel), iar Remus Lazea (66 kg) a pierdut la belgianul Jasper Lefevere.

Sursa: Agerpres

Mai multe articole despre:
judo Andreea Chiţu