MENIU

Jocurile dezastrului. Ghetourile sportive din Vâlcea. Arenele Traian au devenit groapă de gunoi

Râmnicu Vâlcea a fost cândva unul dintre oraşele care scotea campioni pe bandă rulantă. 11 echipe erau în prima ligă şi Arenele Traian erau arhipline. Acum mai există doar echipa de handbal, o umbră a faimoasei Oltchim, iar la arenele Traian mai aleargă doar câinii fără stăpân şi trecătorii cu probleme la stomac.

În anii '80 regimul a construit în Râmnicu Vâlcea Arenele Traian. Era unul dintre cele mai mari complexuri sportive în aer liber din ţară. Aici se putea juca tenis de câmp, handbal, baschet sau fotbal. Tot aici a venit şi Adrian Păunescu şi al său Cenaclu Flacăra. Acum locul serveşte ca toaletă publică sau groapă de gunoi. S-a furat tot ce se putea fura: instalaţia de nocturnă, uşi, geamuri, gresie sau cabluri. Autorităţile locale promit că reabilitarea va începe în scurt timp, dar vorbele nu costă.

 

 

Atletismul se mai practică în Vâlcea doar la nivel de juniori. Boxul şi halterele sunt două discipline care nu au murit doar pentru că antrenorii inimoşi le ţin încă legate la aparate.

Ceea ce se întâmplă în lumea sportului vâlcean poate să fie una dintre explicaţiile rezultatelor slabe de la Olimpiadă. Tehnicienii se chinuie să îşi facă datoria, ministerul se face că plăteşte pentru performanţă, iar cei mai mulţi sportivi îşi încheie activitatea la nivel de juniori.