MENIU

JO 2016. Preşedintele COSR speră ca România să aducă 6-7 medalii de la Rio

<p>Alin Petrache</p>

Președintele COSR, Alin Petrache, a declarat, sâmbătă, că estimează prezența a 70-80 de sportivi și câștigarea a 6-7 medalii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

''Gândurile noastre merg spre echipa feminină de gimnastică, spre cea masculină de gimnastică, spre canotaj, spre lupte, box și scrimă. Sunt ultimele turnee de calificări și așteptăm cât mai mulți în delegația pentru Rio. Cred că vom avea mai mulți sportivi decât am estimat. Am estimat în jur de 50-60 și deja avem același număr de calificări pe care l-am avut la Londra. Și cu turneele de calificare urmează, cred că vom avea mai mulți sportivi. Vom avea undeva la 70-80 de sportivi'', a spus Petrache.

El a adăugat că numărul de medalii este cel estimat de federațiile naționale. ''Așteptările COSR nu pot fi decât în funcție de așteptările federațiilor sportive naționale care au anunțat în jur de 6-7 medalii. Noi am spus că nu va fi o Olimpiadă așa cum ne-am așteptat la Atena sau Sydney. Trebuie să înțelegem că astăzi sportul este altceva, suntem în secolul XXI, încercăm să ne racordăm secolului XXI. Federațiile care nu vor înțelege și nu vin aproape de acest fenomen, care nu participă și nu dau drumul la niște proiecte puternice, care să se întindă pe o perioadă de 4-5-8-12 ani, atunci cu siguranță vor pierde trenul'', a explicat Alin Petrache.

Mai multe articole despre:
COSR Alin Petrache Jocurile Olimpice de la Rio