MENIU

Ion Țiriac i se alătură lui Marius Vizer în Sportaccord

Șeful Federației Internaționale de Judo a fost reales pentru un nou mandat în fruntea sportului mondial.

Fundația Olimpică Română a devenit membră a SportAccord în cadrul congresului organizației desfășurat la Soci, în Rusia. În cadrul evenimentului, Marius Vizer a fost reales în unanimitate președinte al organizației.

Marius Vizer susține reforme reale în lumea sportului și mai ales la nivelul Comitetului Internațional Olimpic pe care l-a descris ca ''un sistem expirat, depășit, greșit, nedrept și netransparent'', scrie agerpres.ro. 

În cuvântul său în fața Adunării generale a SportAccord, Marius Vizer, președinte al Federației Internaționale de Judo, a cerut CIO să dea o mai mare importanță federațiilor internaționale, care stau la baza olimpiadelor: ''Jocurile Olimpice inspiră umanitatea, motivează sportivii, generează speranță și venituri financiare. Acest lucru trebuie să fie protejat, deoarece este un brand produs de Federațiile Internaționale (FI), ambalate cu succes și comercializate de către CIO, care urmează să fie apoi consumate cu savoare de comunitatea internațională. Pe de altă parte, sistemul CIO este expirat, depășit, greșit, nedrept și netransparent. Jocurile Olimpice ne aparțin tuturor și avem nevoie de reforme reale. Aceste federații internaționale lucrează full-time pentru a dezvolta și promova propriile sporturi. Împreună cu federațiile lor naționale, ele sunt cele care au activat în sport, de la nivelul de juniori la performanța de elită. Ele sunt cele care organizează concursuri sportive de la evenimente sportive unice pentru cele mai mari evenimente multi-sportive''.

Mai multe articole despre:
Ion Tiriac Marius Vizer SportAccord