MENIU

Gigi Becali vrea să renunţe la Steaua, în urma scandalului cu MApN

Gigi Becali

Gigi Becali, finanţatorul FC Steaua Bucureşti, a susţinut o conferinţă de presă marţi, 1 septembrie, în care a susţinut că vrea să renunţe la clubul de fotbal, în urma scandalului cu Armata.

Gigi Becali a declarat că vrea să renunţe la FC Steaua Bucureşti pentru că este dezamăgit de atitudinea Ministerului Apărării Naţionale (MApN) privind scandalul dintre clubul de fotbal şi instituţie. Acesta susţine că nu este normal să i se interzică să folosească numele "Steaua Bucureşti". Totodată, omul de afaceri a explicat că este de acord să renunţe la echipă dacă MApN este de acord ca el să plece cu 7-8 jucători.

Gigi Becali a făcut publice şi nişte documente de la peluarea clubului de fotbal, în care se stipulează, potrivit acestuia, că palmaresul  echipei este preluat în întregime de societatea comercială a omului de afaceri, dar şi datoriile.

"Scrie în acest document că 'preia în întregime tradiţia şi gloria clubului Steaua Bucureşti de la CSA Steaua'. Păi să-mi spuneţi voi, mai este la ei? Asociaţia Club FC Steaua Bucureşti face această convenţie şi scrie aşa: 'Se preia datoria de 21 de milioane de lei', adică vreo 900.000 de euro. Am plătit eu datoria! Am luat la licitaţie toate datoriile pe care le avea la Bancorex. M-am ţinut de cuvânt la tot ce ţine convenţia dintre Armată şi societatea mea", a spus Gigi Becali.

"Eu am luat echipa cu datorii, de pe locul 12. Le dau eu înapoi Steaua pe locul unu, la iarnă, fără vreun ban la datorie. De ce să stea patru ani în liga a patra? Iau eu 7-8 jucători şi mă duc la altă echipă care e în play-off, iau campionatul, joc în UCL şi gata, scap de povară. E o povară prea mare numele ăsta. O dau gratis, fără probleme", a mai spus Gigi Becali.

Acesta a arătat, în cadrul conferinţei, o casetă video cu întâlnire Adunării Generale, la preluarea clubului Steaua Bucureşti, în care "se vede cum Boroi şi toată lumea rdică  mâna pentru a aproba, numai oamenii lui Păunescu s-au abţinut. S-a aprobat în unanimitate FC Steaua Bucureşti SA".