MENIU

FRF face apel la decizia Tribunalului Bucureşti, după sentinţa dată în urma dezafilierii U Craiova

Conducerea Federaţiei Române de Fotbal a remis, luni, un comunicat de presă, în care precizează că va face apel la decizia Tribunalului Bucureşti în cazul dezafilierii Universităţii Craiova, considerând că hotărârea fostei administraţii a FRF a fost de “natură individuală şi subiectivă”, scrie News.ro.

"Federaţia Română de Fotbal consideră că deciziile membrilor fostei administraţii FRF în cazul dezafilirerii Universităţii Craiova au avut natură individuală şi subiectivă, astfel încât, pe cale consecinţă, şi răspunderea pentru aceste decizii ar trebui să fie una individuală. Trebuie să facem o distincţie clară şi să disociem, astfel, voinţa personală a decidenţilor de la acel moment şi poziţionarea instituţiei Federaţia Română de Fotbal faţă de acest subiect. Administraţia FRF are obligaţia de a apăra interesele fotbalului românesc şi ale instituţiei care guvernează fotbalul, astfel că va utiliza căile legale de atac la decizia de astăzi a Tribunalului Bucureşti", se arată în comunicatul FRF postat pe site-ul oficial.

Tribunalul Bucureşti a dispus luni, în decizia de condamnare din dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, ca Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF şi LPF să plătească Universităţii Craiova peste 1,08 miliarde de lei şi alţi peste 10,5 milioane de lei ANAF, plus dobânzile aferente până la achitarea debitului, decizia nefiind definitivă.

Instanţa a admis astfel acţiunea civilă formulată de SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA, prin lichidatorul judiciar Agenţia de Insolvenţă SPRL Bucureşti.

“Obligă pe inculpaţii S M, D D, Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal, în solidar, la plata sumei de 1 miliard 84 milioane 592 mii lei către partea civilă, plus dobânda legală de la rămânerea definitivă a hotărârii la achitarea debitului, şi la 10.527.634 lei, plus dobânda legală de la rămânerea definitivă a hotărârii la achitarea debitului, către partea civilă Ministerul Finanţelor Publice - ANAF”, potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti.

Instanţa a respins ca inadmisibile acţiunile civile formulate de Clubul Sportiv Judeţean Ştiinţa U Craiova, Asociaţia Fan Club Universitatea Craiova - Legiunea XIII, Asociaţia Peluza Sud, FC U Craiova, Gigel Preoteasa, Adrian Marin Mititelu, Gigi Adrian Mititelu, Liana Gabriela Mititelu, Ileana Mititelu şi Emanuel Elian Marin.

Judecătorul Otilia Bomboş a luat act de faptul că Primăria Municipiului Craiova a renunţat la solicitarea de constituire ca parte civilă în această cauză.

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare şi obligaţi să plătească fiecare 80.000 de lei amendă penală.