MENIU

Finală de vis, duminică, la Wimbledon: Novak Djokovic vs Roger Federer

Semifinala de la Wimbledon dintre favoritul numărul 2, elveţianul Roger Federer şi favoritul numărul 3, scoţianul Andy Murray a fost de un înalt nivel calitativ! Jucătorul care s-a impus cu destulă uşurinţă a fost marele campion elveţian, câştigător a 7 titluri pe iarba de la All England Lawn Tennis and Croquet Club. Scorul final al acestui meci mult-aşteptat de iubitorii sportului alb din Commonwealth-ul britanic şi nu numai a fost: 7-5, 7-5, 6-4.

Roger Federer a jucat poate cel mai bun tenis al său din ultimele două săptămâni în setul inaugural, în care primul său serviciu a funcţionat ireproşabil şi a intrat în 85 la sută (!) din momentele când a pus mingea-n joc. În plus, a reuşit 23 de lovituri câştigătoare pe fundalul a doar 3 (!) greşeli neforţate. Pur şi simplu uimitor!

Calitatea jocului elveţianului a atins noi culmi în cel de-al 10-lea “game” din al doilea set, când şi Murray a jucat la un nivel foarte înalt. Federer a reuşit însă break-ul şi şi-a adjudecat setul cu 7-5. Şi în cel de-al treilea set, Federer a realizat break-ul la momentul cel mai potrivit, tot în cel de-al 10-lea “game” şi a închis meciul după doar două ore de joc.

Cu acest rezultat “Maestrul elveţian” s-a calificat în cea de-a 10-a Finală a sa la Wimbledon, dintre nu a pierdut decât 2! Şi mai interesant este că faptul că finala de duminică îi va aduce faţă în faţă pe cei mai buni doi jucători ai lumii în momentul de faţă şi poate şi din ultimii 15 ani! Adversarul lui Roger Federer în marea finală de duminică va fi nimeni altul decât numărul 1 mondial, sârbul Novak Djokovic.

Mai multe articole despre:
Roger Federer Andy Murray Wimbledon rezultat 2015