MENIU

Explicația absenței președintelui LPF de la ședința de numirea a lui Baum ca selecționer

Gino Iorgulescu

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, vineri, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial, că absenţa preşedintelui Gino Iorgulescu şi a celorlalţi membri LPF din Comitetul Executiv nu are legătură cu numirea lui Christoph Daum drept noul selecţioner al naţionalei României.

Desemnarea germanului Christoph Daum (62 de ani) drept noul selecţioner al naţionalei a generat reacţii diferite printre membrii Comitetului Executiv al FRF, dar şi în lumea fotbalistică din România. Deşi Daum corespunde profilului indicat de Răzvan Burleanu după eliminarea României de la Campionatul European, nu toată lumea a fost de acord cu numirea unui antrenor străin la naţională, scrie Mediafax.ro.

Din cadrul Comitetului Executiv care a aprobat instalarea în funcţie a lui Christoph Daum a lipsit preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, şi alţi şase membri. Oficialii LPF au motivat neprezentarea în Comitetul Executiv susţinând că "a fost un act de protest faţă de refuzul constant şi inexplicabil cu care conducerea FRF a întâmpinat cererile fotbalului profesionist din România".