MENIU

EURO 2016. Tragerea la sorţi are loc sâmbătă seara. Grupa ideală pentru România

EURO 2016. Sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 19:00, Palais des Congrès din Paris găzduiește tragerea la sorți a grupelor Campionatului European de anul viitor (10 iunie - 10 iulie 2016)

EURO 2016. Evenimentul va fi prezentat de doi foști campioni europeni, francezul Bixente Lizarazu (97 de selecții, câștigător al EURO 2000, foto stânga) și olandezul Ruud Gullit, scrie frf.ro.

Invitați de onoare, cei care vor efectua tragerea la sorți sunt, de asemenea, câștigători ai trofeului suprem în Europa: Oliver Bierhoff (70 de selecții pentru Germania, câștigător al EURO 1996), David Trezeguet (59 de selecții pentru Franța, câștigător al EURO 2000), Angelos Charisteas (88 de selecții pentru Grecia, câștigător al EURO 2004) și Antonin Panenka (59 de selecții pentru Cehia, câștigător al EURO 1976).
 
Cele 24 de reprezentative participante la EURO 2016 au fost împărțite în patru urne. Franța, în calitate de țară gazdă, a fost repartizată automat pe prima poziție a grupei A. 
 
Urna 1: Spania, Germania, Anglia, Portugalia, Belgia
Urna 2: Italia, Rusia, Elveția, Austria, Croația, Ucraina
Urna 3: Cehia, Suedia, Polonia, ROMÂNIA, Slovacia, Ungaria
Urna 4: Turcia, Irlanda, Islanda, Țara Galilor, Albania, Irlanda de Nord
 
 
La tragerea la sorți ce va fi transmisă live în România la Dolce Sport, mai întâi vor fi extrase și repartizate, pe rând, în grupe, de la B la F, selecționatele din prima urnă. 
 
Se va trece apoi la extragerea echipelor din urna a 4-a, repartizate în ordine de la A la F, pe o poziție care, de asemenea, va fi trasă la sorți. Aceeași procedură va fi repetată și în cazul reprezentativelor din urnele a treia, respectiv a doua.
 

EURO 2016. Grupa ideală pentru România la Campionatul European

"Grupa ideală pe care mi-aş dori-o ar fi una pe care să o putem câştiga sau din ccre să ne calificăm. Ţinând cont că suntem în urna 3, din urna 1 mi-aş dori Anglia, din urna 2, Ucraina sau Rusia, şi din urna 4, cred că Irlanda de Nord. Asta ar putea fi o grupă ideală. E strict grupa aleasă de mine, nu ştiu ce grupă şi-ar dori selecţionerul. Nu mă susprinde că unii jucători îşi doresc Franţa, dacă am pica cu Franţa, am putea juca în deschidere. Să ai o asemenea posibilitate ar fi un element plăcut şi motivator", a declarat Burleanu.

Oficialul FRF a afirmat că pentru cantonamentul echipei naţionale cu jucători din ţară, de la sfârşitul lunii ianuarie, ia în calcul Turcia, Spania sau Emiratele Arabe Unite: "Am lucrat în ultimele zile pe calendarul de anul viitor, în ianuarie-februarie avem pregătit acel cantonament cu jucătorii din ţară şi vom avea trei meciuri amicale. Cred că după tragerea la sorţi vom putea nominaliza locul de desfăşurare al acestui cantonament, pentru că în momentul de faţă avem trei opţiuni, Turcia, Spania şi Emiratele Arabe Unite. Ceea ce s-a întâmplat în Turcia a afectat un pic calendarul, va fi un număr mai mic de echipe care îşi doresc să fie în Turcia. Pe de altă parte pe 23 martie pregătim un meci amical, pe care îl vom disputa în mod cert în ţară. În momentul de faţă analizăm posibilităţile de a merge la Cluj sau Timişoara. Urmează apoi cantonamentul de dinainte de Euro şi cele mai mari şanse sunt să mergem în Austria, unde va trebui să avem două meciuri amicale, iar în jurul datei de 5 iunie pregătim un alt meci amical pe teritoriul României. Sunt foarte încrezător că până în martie, la meciul cu Spania, se va rezolva o chestiune exclusiv administrativă. Toate demersurile Primăriei Capitalei continuă în încercarea de a-i determina pe reprezentanţii ISU de răspunsul pozitiv pe care trebuie să-l dea (n.r. - privind Arena Naţională)".

Ceremonia tragerii la sorţi pentru Euro-2016 va fi prezentată de Bixente Lizarazu

 
Mai multe articole despre:
grupe tragere la sorţi EURO 2016