MENIU

Elisabeta Lipă, în lacrimi după victoria echipei de canotaj la RIO: "Acest bronz e cât un aur!"

Elisabeta Lipă, Ministrul Tineretului şi Sportului, a fost extrem de emoționată după victoria obținută de echipajul feminin de 8+1 la canotaj, la RIO 2016.

Fosta canotoare a izbucnit în lacrimi după ce echipajul feminin de 8+1 al României a câştigat medalia de bronz la JO 2016, a relatat Dorin Chioțea pentru Realitatea.

Ulterior, Elisabeta Lipă a postat și ea un mesaj pe contul său de pe o rețea de socializare, mărturisind că a avut nevoie de aproape o oră pentru a-și "reveni" după "acest rezultat superb".

"Canotajul românesc e pe podiumul premiere la Jocurile Olimpice de la Rio! Doamne, am avut nevoie de aproape o oră să-mi revin după acest rezultat superb! Pentru mine, acest BRONZ e cât un aur! Bravo, fetelor! Asta înseamnă dăruire totală! Vă felicit pe voi, pe antrenorul Mircea Roman, dar și pe Vera Cochela și Doina Ignat, care au reușit să vă transmită mentalitatea de învingătoare! Delegația României a ajuns la patru medalii la Jocurile Olimpice și sper să mai vină și altele! Hai România!", a scris Lipă.

GALERIE FOTO. O nouă victorie la RIO 2016! Canotaj: echipajul feminin de 8+1 al României, medalie de bronz

Echipajul României, format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian şi Daniela Druncea, a încheiat finala pe locul trei, cu timpul de şase minute, patru secunde şi zece sutimi. Medalia de aur a revenit Statelor Unite ale Americii (6:01.49), iar argintul Marii Britanii (6:03.98).

Delegaţia României se află la a patra medalie la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după aurul în proba pe echipe la spadă feminin, argintul obţinut de perechea Florin Mergea/Horia Tecău în proba de dublu la tenis şi bronzul câştigat de halterofilul Gabriel Sâncrăian la categoria 85 de kilograme.