MENIU

Edi Iordănescu îşi apără tatăl în scandalul Steaua - echipa naţională

Edi Iordănescu

Antrenorul formației Pandurii Târgu Jiu, Edward Iordănescu, a declarat la întoarcerea din cantonamentul din Spania că nu este fair-play faptul că jucătorii steliști nu au fost lăsați în stagiul de pregătire al echipei naționale din Turcia, precizând că toți fotbaliștii, indiferent de club, trebuiau să participe la această acțiune.

"În linii mari, noi am reușit să ne atingem obiectivele în Spania, iar un lucru pozitiv a fost faptul că am avut adversari de nivel ridicat în amicale și echipa a răspuns bine. Latura negativă a fost absența celor patru jucători convocați la echipa națională (n.r. — Cristian Săpunaru, Mihai Răduț, Adrian Ropotan și Ioan Hora), pe care nu i-am avut la ultimele două jocuri. Nu cred că este fair-play ce s-a întâmplat. Pentru mine, ca antrenor la Pandurii, echipă care urmează să intre într-o perioadă foarte dificilă, este foarte greu. Noi deschidem etapa și îi voi avea pe cei de la lot doar cinci zile la dispoziție. Așa că nu mi-a surâs deloc acest turneu al echipei naționale, însă a trebuit să respect decizia Comitetului Executiv. Tot ce am spus a fost că era normal și fair-play ca toți să plecăm de pe același picior, să fie aceleași reguli pentru toată lumea, iar toți jucătorii convocați să meargă acolo", a spus Iordănescu, în noaptea de duminică spre luni, pe Aeroportul Henri Coandă.

Tehnicianul a explicat că ultima perioadă a cantonamentului din Spania a fost dificilă deoarece în afara celor convocați la lot a mai avut alți patru jucători indisponibili. "Mă bucură faptul că jucătorii noștri au evoluat în meciul naționalei. Per ansamblu este important pentru ei că sunt acolo, dar era foarte util să îi avem pentru că mizam foarte tare pe această perioadă să lucrăm la omogenitate și la toate celelalte. Sunt sigur că acest cantonament, chiar dacă nu are amicalele cele mai ridicate ca și nivel, contează. Asta pentru că și un jucător dacă este câștigat acolo contează. Dar noi, în afara celor patru, am mai avut încă patru indisponibili. În aceste condiții, la ultimele partide am avut doar 15 jucători și i-am suprasolicitat puțin pe unii băieți. Dar asta este, mergem înainte", a adăugat el.

Selecționerul Anghel Iordănescu are la dispoziție în stagiul de pregătire al echipei naționale din Turcia 21 de jucători. Deși inițial lotul era format din 27 de fotbaliști, tehnicianul a renunțat la cei șase jucători ai formației Steaua, deoarece aceștia nu au fost lăsați de conducerea clubului roș-albastru să participe la acest turneu. Cei șase fotbaliști convocați, Florin Niță, Paul Papp, Alin Toșca, Mihai Pintilii, Nicolae Stanciu și Adrian Popa, se află în prezent alături de lotul echipei Steaua într-un stagiu de pregătire în Turcia.

Mai multe articole despre:
Pandurii echipa naationala