MENIU

Două jucătoare de tenis importante au ajuns în semifinalele de la Indian Wells

Victoria Azarenka

Jucătoarea belarusă de tenis Victoria Azarenka s-a calificat fără probleme în semifinalele turneului de la Indian Wells (Statele Unite), competiție de categoria WTA Premier, dotată cu premii totale în valoare de 6.134.605 dolari, expediind-o rapid în două seturi, 6-0, 6-0, pe Magdalena Rybarikova din Slovacia, într-o partidă disputată joi.

Azarenka, fostă numărul unu mondial, se va lupta pentru un loc în marea finală cu Karolina Pliskova din Cehia, care a învins-o la rândul ei, cu 6-3, 6-2, pe rusoaica Daria Kasatkina.

Jucătoarea din Belarus care ocupă în prezent locul 15 în ierarhia WTA, după mai multe sezoane perturbate de accidentări, a câștigat turneul californian în 2011. De atunci, Azarenka nu a mai reușit să depășească sferturile de finală, însă a început în forță anul 2016, impunându-se în turneul de la Brisbane (Australia), înainte de a atinge semifinalele Openului Australiei, primul turneu de Mare Șlem al anului, unde a fost învinsă de germanca Angelique Kerber, cea care a cucerit în final trofeul la Melbourne.

În cea de-a doua semifinală de la Indian Wells se vor întâlni marea favorită, americanca Serena Williams, liderul clasamentului WTA, și poloneza Agnieszka Radwanska, potrivit Agerpres.

Cea mai mică dintre surorile Williams a eliminat-o miercuri, în sferturile de finală, pe deținătoarea trofeului, românca Simona Halep, în fața căreia s-a impus cu 6-4, 6-3, în timp ce Radwanska a trecut de cehoaica Petra Kvitova cu 6-2, 7-6 (7/3).

Mai multe articole despre:
Azarenka pliskova