MENIU

DOSARUL TRANSFERURILOR. Zi decisivă pentru MIHAI STOICA

<p>Mihai Stoica</p>

DOSARUL TRANSFERURILOR. Miercuri are loc, la Curtea de Apel Bucureşti, un nou termen în DOSARUL TRANSFERURILOR. Vedeta zilei va fi Mihai Stoica, managerul general al celor de la Steaua, care nu a fost lăsat să plece din ţară pentru a se prezenta în faţa magistraţilor.

DOSARUL TRANSFERURILOR. Mihai Stoica a fost anuntat, saptamana trecuta, sa nu-si faca planuri pentru 29 ianuarie pentru ca trebuie sa se prezinte in fata judecatorilor, asa ca acesta nu a mai plecat cu delegatia Stelei in cel de-al doilea cantonament al iernii din Spania. Motivul: o declaratie care ar putea atarna greu impotriva lui Mihai Stoica.

Sica Puscoci, impresarul care a intermediat transferul lui Iulian Arhire de la Otelul Galati la Pohang Steelers, le-a spus judecatorilor ca i-a oferit lui Mihai Stoica, in mana, 150.000 de dolari.

"Eu am introdus suma de 150.000 de dolari in tara si i-am dat lui Mihai Stoica. L-am informat pe Stoica ca, in situatia in care nu era de acord cu comisionul de 550.000 de dolari, transferul nu se realiza. Eu nu am incasat nicio suma de bani, iar banii luati de la banca sud-coreeana din Germania i-am dat lui Mihai Stoica si reprezentantului Pohang Steelers", a spus Sica Puscoci in instanta.

Mihai Stoica, alături de alţi şapte oameni din fotbalul românesc, e acuzat în DOSARUL TRANSFERURILOR, iar în urmă cu un an, tot la Curtea de Apel, fusese condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Ulterior, Înalta Curte a decis să întoarcă speţa, pentru rejudecare, la precedenta instanţă.

DOSARUL TRANSFERURILOR. Mărturie ŞOCANTĂ în DOSARUL TRANSFERURILOR

DOSARUL TRANSFERURILOR. La 20 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis să trimită dosarul transferurilor de jucători, pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care, în noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecaţi pentru înşelăciune.
Instanţa supremă a admis atunci recursurile făcute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi de Gheorghe Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan şi Victor Becali, Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu şi a desfiinţat "în totalitate" decizia prin care aceştia au fost condamnaţi de Curtea de Apel Bucureşti în 12 noiembrie 2012.

DOSARUL TRANSFERURILOR. Potrivit motivării deciziei ICCJ de rejudecare a cauzei, Curtea de Apel Bucureşti a respins toate probele cerute în dosarul transferurilor de jucători, nu i-a ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzaţi şi a dispus condamnarea pe probe în baza cărora fuseseră anterior achitaţi.Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători, respectiv Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu şi Gheorghe Popescu.

Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care în 12 noiembrie 2012 a dispus pedepse între şi opt ani de închisoare cu suspendare sau cu executare.

DOSARUL TRANSFERURILOR. Audiere SURPRIZĂ la Curtea de Apel

DOSARUL TRANSFERURILOR. Ioan Becali a fost condamnat atunci la opt ani de închisoare cu executare, Victor Becali şi Cristi Borcea au primit câte şapte ani de închisoare cu executare, George Copos - cinci ani de închisoare cu executare, Mihai Stoica - patru ani cu executare, iar Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu şi Gigi Neţoiu - câte trei ani de închisoare cu suspendare.

Sentinţa a fost atacată cu recurs la instanţa supremă, care a decis definitiv să retrimită dosarul pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti.

DOSARUL TRANSFERURILOR. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Lovitură DE TEATRU în DOSARUL TRANSFERURILOR

DOSARUL TRANSFERURILOR. În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.
Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca - realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la clubul Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistriţa la VfB Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la FC Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean - din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 şi Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

Mai multe articole despre:
DOSARUL TRANSFERURILOR