MENIU

Decizie de ultimă oră pentru Pistorius, condamnat la 6 ani de închisoare pentru uciderea iubitei

Fostul atlet paralimpic sud-african Oscar Pistorius, condamnat la șase ani de închisoare pentru uciderea prietenei sale, va fi transferat într-o nouă închisoare mult mai adaptată persoanelor cu handicap, informează L'Equipe.

''Noua sa închisoare este concepută pentru persoanele care au nevoi specifice. Ea a fost complet refăcută, cu instalații specifice persoanelor cu handicap. Oscar Pistorius era deținut într-o aripă medicală a închisorii de la încarcerarea sa și nu putea participa la programele de reabilitare'', a explicat Singabakho Nxumalo, purtătorul de cuvânt al serviciilor penitenciare sud-africane.

Data transferului lui Pistorius în închisoarea din Atteridgeville, aflată la periferia orașului Pretoria, nu a fost precizată, conform agerpres.

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost condamnat în apel la șase ani de închisoare fermă pentru uciderea fostei sale prietene Reeva Steenkamp, în februarie 2013.

Pistorius, în vârstă de 29 ani, risca o pedeapsă mult mai aspră, acuzarea solicitând 15 de ani de închisoare pentru sportiv, care a împușcat-o de patru ori pe Reeva Steenkamp, prin ușa toaletei locuinței sale, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013.

În prima instanță, atletul fusese condamnat la cinci ani de închisoare pentru "omucidere involuntară", însă Parchetul a făcut apel și a obținut condamnarea sa pentru crimă.

Mai multe articole despre:
Oscar Pistorius