MENIU

Cum vrea Andy Murray să ajute copiii refugiaţilor. Ce va face pe terenul de tenis

Tenismenul Andy Murray va dona UNICEF câte 50 de lire pentru fiecare as reuşit pe teren. Sportivul a mărturisit că a decis să facă acest gest, impresionat fiind de drama refugiaţilor.

Tenismenul britanic Andy Murray s-a angajat să doneze UNICEF câte 50 de lire pentru fiecare as reuşit pe teren. Sportivul în vârstă de 28 de ani a decis să facă acest gest, după ce drama refugiaţilor din Europa l-a impresionat profund, scrie The Guardian.

„Văzând imaginile la televizor, în toate buletinele de ştiri, am simţit că trebuie să fac ceva pentru a ajuta milioanele de copii şi familiile lor care au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele şi a cărăr vieţi s-au întors cu susul în jos”, a spus Murray.

„Acum, voi avea şi mai multă satisfacţie atunci când voi reuşi un as, ştiind că voi ajuta UNICEF-ul să aibă grijă de acest copii. De asemenea, îi rog pe fanii mei din întreaga lume să mi se alăture şi să sprijine munca vitală pe care o face UNICEF. Împreună putem face o lumă mai sigură pentru fiecare copil”, a adăugat el.

În acelaşi timp, David Bull, directorul executiv al UNICEF Marea Britanie, s-a arătat recunoscător pentru suportul arătat de Andy Murray.

„Conflictul din Siria continuă să aibă un impact devastator asupra vieţilor copiilor, atât în regiune cât şi în alte zone. Teama, lipsa oricărei oportunităţi şi pierderea speranţelor au forţat milioane de familii să plece într-o călătorie periculoasă spre Europa. Sprijinul lui Andy şi al fanilor lui, precum şi cel al întregii comunităţi a tenisului, ne ajută să continuăm să-i sprijinim pe copii oriunde şi oricum ar fi loviţi de un dezastru”, a spus el.