MENIU

Cum să nu iei țeapă dacă vrei să cumperi o mașină la mâna a doua

Orice proprietar îşi lustruieşte maşina când o scoate la vânzare şi spune că e “ca nouă”. 

Modificarea kilometrajului - aceasta este una dintre cele mai răspândite practici printre vânzătorii de maşini. De aceea, fereşte-te de “chilipirurile” cu puţini kilometri la bord. În astfel de cazuri e greu să depistezi frauda fără o persoană de specialitate şi dacă maşina nu are o carte de service. Cea mai sigură este verificarea la reprezentanţă a seriei de caroserie. Dacă întreţinerea s-a făcut în reţeaua producătorului, există şansa ca maşina să fie înregistrată cu kilometri reali în cazul reviziilor.

Interiorul maşinii: verifică aspectul volanului, al schimbătorului de viteze, starea cauciucului de pe pedale, tapiţeria scaunelor, feţele de uşi, chederele şi chiar plafonul. Acestea sunt cele mai afectate de uzură în timpul folosirii îndelungate.


Compartimentul motor: aici piesele metalice nu trebuie să fie prea oxidate. Şi un motor prea lustruit ar putea ascunde eventuale pierderi de ulei.
Evacuarea se verifică mai bine pe o rampă. Ţeava de eşapament sau îmbinările acesteia foarte corodate arată că autovehiculul a trecut prin multe ierni.

Mai multe articole despre:
sfaturi ţepe maşină second hand