MENIU

Cristina Stanciu, primul sportiv român care intră în cușca UFC, cea mai mare promoție de MMA

Premieră pentru România: avem primul luptător într-o Gala UFC și, mai mult decât atât, este vorba de o femeie. Cristina Stanciu, prima și singura campioană din MMA-ul românesc, va lupta, pe 10 aprilie 2016, într-o Gală UFC. Evenimentul va avea loc în Zagreb, Croația, în cadrul unui show în care vor lupta nume sonore, precum fostul campion Junior dos Santos și veteranul Gabriel Gonzaga.

„Reușita Cristinei Stanciu este un pas imens pentru MMA-ul din România și o speranță pentru toți cei care doresc să urmeze o carieră în acest sport. Demonstrează faptul că pornind de la o gală din România se pot obține rezultate și câștiguri foarte mari și se poate face performanță la cel mai înalt nivel”, spune antrenorul Tudor Mihăiță, Head Coach Absoluto MMA.

Cristina Stanciu este deținătoare a centurii RXF la categoria 60 kg, adjudecată pe 16 martie 2015, când a luptat împortiva lui Alice Ardelean în gala RFX 17. Gala s-a dovedit a fi una dintre cele mai spectaculoase meciuri din istoria RFX, aducându-i victoria, la decizie, dar și prezența în celebra emisiune Inside MMA, a lui Bas Rutten și Kenny Rice, unde au fost prezentate secvențe din meci.

Acest titlu i-a adus și primele contracte cu manageri din străinătate, iar, în mai puțin de un an, a mai înregistrat o premieră: a semnat un contract pe 5 meciuri UFC.

Sportiva din București este o tânără ambițioasă, perseverentă, și încă de la început s-a dovedit a fi una dintre cele mai talentate și promițătoare luptătoare de MMA din țară, devenind într-un timp foarte scurt prima și singura campioană din MMA-ul feminin.

Până în acest moment, a mai avut o serie importantă de discuții cu manageri din Germania, Marea Britanie, Rusia și Canada și au urmat mai multe oferte de lupte în gale importante din Europa, primul semn al UFC venind din partea unui manager din Germania pentru un meci împotriva lui Maryna Moroz, la UFC Fight Night Zagreb.

De la meciul cu Alice, a mai adunat trei victorii, în runda 1, toate prin finalizare la sol. "Aveam să aflăm ulterior că a fost un alt aspect care a contat în decizia UFC-ului de a o avea pe card: cunoștințele de luptă la sol. Cristina s-a ferit mult timp de lupta la sol. Antrenamentele de BJJ nu erau în nicun caz preferatele ei. În timp, însă, a evoluat foarte mult, a participat la competiții de BJJ și rezultatele au apărut", a dezvăluit Tudor Mihăiță.

Cristina este în acest moment în plină pregătire, cu antrenamente și o dietă pregătită special de nutriționistul Cristian Mărgărit, care este gândită să o ajute să lupte de la 61 kg la 52,5.

Mai multe articole despre:
MMA UFC cristina stanciu