MENIU

Cristian Tudor Popescu, reacţie neaşteptată după ce Simona Halep a fost învinsă de Konta

CTP despre Halep

Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele turneului de la Wimbledon și, totodată, șansa de a deveni numărul unu mondial, marți, după ce a fost învinsă de britanica Johanna Konta cu 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4, în sferturile de finală ale celui de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului.

Dacă Halep ajungea în semifinale la Wimbledon, ea își va asigura locul unu mondial

Konta, care va juca în penultimul act cu americanca Venus Williams, devine prima britanică după Virginia Wade (1978) calificată în semifinale la Wimbledon.

"Îți mulțumesc, draga mea Simona Halep, pentru unul dintre cele mai frumoase meciuri de tenis din viața mea, pe care l-am văzut împreună cu o lume întreagă", a postat Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

"Nu am ce să-i reproşez Simonei. A fost un meci de un nivel excepţional. Dacă în tenis exista remiză, putea să se termine astfel. A câştigat Konta pe merit, dar Simona a făcut un spectacol de tenis excepţional, cu mijloacele ei care nu sunt cele mai potrivite pentru Wimbledon.

Simona nu are aproape nimic din aceste calităţi. Dar are o inimă mare, nişte picioare excepţionale, a reuşit să ducă meciul cu Konta până la un fir de păr. În tenis, trebuie să câştige cineva. Câştigul cel mai mare este un meci pe care n-o să-l uit niciodată. Un moment care arată ce progrese a realizat Simona în ce priveşte starea ei psihică... starea ei a fost excepţională. După părerea mea, Simona a făcut un turneu foarte bun, pe o suprafaţă care nu i-a fost favorabilă. E suprafaţa pe care are cele mai puţine mari rezultate. Simona ne poate dărui în continuare mari rezultate", a mai spus Cristian Tudor Popescu la Digisport.

Mai multe articole despre:
Cristian Tudor Popescu Simona Halep