MENIU

Cozmin Guşă: Îi felicit pe cei care vor să reinventeze nişte branduri vechi, precum Steaua şi Rapid

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin, Guşă, a afirmat în cadrul emisiunii Realitatea Românească, de la Realitatea TV, că vrea să îi felicite pe cei care au făcut demersurile de a reînvia nişte branduri sportive vechi în care s-a investiti multe sentimente. "Rapidul este un brand al celor săraci şi corecţi, aşa l-am perceput de-a lungul vremii, iar Steaua este un brand al forţei şi disciplinei", a spus acesta.

"Putem vorbi despre folbal, dar în primul rând, să fim convişi că vorbim pentru pasiunea pentru sport şi pentru aceste cluburi vechi. Indiferent de succesul sportiv, acest demers face bine pentru întreaga naţiune, pentru că atunci când se gândesc despre ceea ce a fost bine în trecut brandul Steaua sau brandul Rapid la asta ne referim", a spus Cozmin Guşă, adăugând că nu vor urma vremuri uşoare.

"Celor care discută astăzi la fel de uşor despre fotbal şi nu se bazează pe carieră şi nici pe valoare o să le fac eu zile grele pentru că vremurile s-au schimbat. Astăzi, în societatea de consum se consumă orice. Înainte era mult mai greu, ca să poţi ajunge în prima echipă la Steaua era nevoie de multă rigoare, erau mai mulţi oameni înţelepţi care stăteau de vorbă, analizau, discutau dacă se poate, dacă nu se poate, dacă corespunde sau nu. Şi la Rapid se întâmpla la fel. Astăzi, în societatea de consum, aşa cum spuneam, tot timpul o treabă serioasă stă în pixul sau în voinţa altuiva care poate să se priceapă mai mult sau mai puţin la sportul respectiv", a explicat preşedintele Federaţiei Române de Judo.

"Rapidul este un brand al celor săraci şi corecţi, aşa l-am perceput de-a lungul vremii, iar Steaua este un brand al forţei şi disciplinei. Dacă cei care reînfiinţează astăzi echipele se bazează pe acest lucruri pe care eu şi majoritatea le credem vor avea succes. Le doresc mult succes şi îi felicit încă o dată", a completat Cozmin Guşă.

Judo a ajuns un sport foarte competitiv

De asemenea, Cozmin Guşă a vorbit despre modul în care se prezintă judokanii români care participă la Campionatul European. "Judokanii români care au intrat în competiţie se prezintă la nişte parametrii medii, pentru că sunt la început de ciclu olimpic, pentru că mai mulţi de jumătate dintre ei vin după o serie de accidentări destul de urâte. Sper să intrăm în obiectivul nostru de o medalie, dacă nu, nu fac o tragedie din asta deoarece nu este un obiectiv al Federaţiei Române de Judo în acest an competiţional. Pentru mine este important să arate spirit de lupte şi le-am spus tot timpul: nu mai căutaţi rezultate, căutaţi lupta. Eu prefer să piardă arătând un spirit de luptător decât să se tragă de kimonouri şi să câştige. Acesta este spiritul pe care vreau să îl impun. Mai avem de lucru mult, eu sunt lângă ei de dimineaţă până seara", a explicat acesta, completând că încă trăim supremaţia Japoniei în judo şi că niciuna dintre naţiunile puternice nu au avut ce să facă.

Cozmin Guşă a mai precizat că astăzi a avut loc o finală la 52 de kg între două japoneze. "Vă daţi seama... Sigur dacă Andreea Chiţu, românca noastră, era în competiţie, dar acum este, din păcate în refacere pentru că a fost operată la genunchi, existau şanse foarte mari ca una dintre japoneze să se fi luptat cu românca noastră, dar nu am avut parte de asta. V-am povestit asta pentru ca să vă daţi seamă că nu doar noi românii suntem amărâţi din cauza japonezilor, ci şi alţii", a afirmat preşedintele Federaţiei Române de Judo.

Potrivit acestuia, judo a ajuns un sport foarte competitiv. "Se investeşte foarte mult în cercetare, în antrenament, în kinetoterapie, în principiile de hrană...Noi mai avem mult până acum, însă starea sportului românesc putea să fie mai bună decât starea ţării. E o oglindă şi asta", a încheiat Cozmin Guşă.