MENIU

Cornel Dinu îl desfiinţează pe Christoph Daum: "Nu ne trebuia sub nicio formă selecționer străin""

Cornel Dinu, fostul antrenor al echipei naţionalei, a comentat meciul amical pe care România l-a pierdut marţi, în faţa Rusiei, scor 1-0, în deplasare.

Tehnicianul este de părere că partida a fost una jalnică și că FRF nu ar fi trebuit să-l angajeze pe Christoph Daum.

"A fost un meci jalnic, o demonstrație cum nu trebuie jucat fotbalul din ambele părți. Am asistat la niște schimbări în premieră în istoria fotbalului mondial. Nu se schimbă niciodată stoperul în minutul 90, cum a fost Țîru, care a și greșit la faza din minutul 90.

În condițiile în care am asistat la o echipă a Rusiei care nu a pus niciun fel de probleme, o echipă care s-a chinuit, nu poți să tragi nicio concluzie. Concluzia pentru Daum: timpul trece, va avea în CV o echipă națională, salariu își ia și el rămâne un baron Munchausen.

Nu ne trebuia sub nicio formă un antrenor străin, ci unul român. Dar lucrul ăsta trebuia hotărât de oameni care au avut treabă cu fotbalul, cum este peste tot în lume. Ne trebuia un selecționer. La echipa națională, în condițiile în care eram noi, trebuia să fi fost un om care a mai fost selecționer, gen Boloni sau Hagi, în continuare după Iordănescu sau Pițurcă.

Antrenorii de origine germană nu sunt niște tacticieni. Acolo ei au lucrurile rezolvate prin calitatea jucătorilor. Nouă ne trebuia un antrenor care să ridice tehnico-tactic o echipă care dispune de câțiva jucători", a spus Cornel Dinu pentru Dolce Sport.

România a fost învinsă de Rusia, scor 1-0, într-un meci amical disputat la Groznîi și transmis în exclusivitate de Dolce Sport.