MENIU

Cornel Dinu: A fost o lovitură politică în 2014. Au fost aduşi aceşti torţionari ai fotbalului

Fostul selecţioner al României, Cornel Dinu, a intervenit la Jocuri de Putere, într-o ediţie în care Rareş Bogdan şi invitaţii săi au vorbit despre criza din fotbalul românesc. "Au adus un asemenea specimen în fruntea FRF. Doar rama de la ochelari aduce cu un dram de răsfoit o carte", a spus Cornel Dinu, referindu-se la preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Cel supranumit "Procurorul" a vorbit despre suferinţa lui Didi Prodan, care fusese înlăturat de la Federaţie de Răzvan Burleanu, în 2014.

"A fost o lovitură politică în 2014, când au fost aduşi aceşti torţionari ai fotbalului. Nu vreau să insist prea mult. Se aduc politruci care au cel mult facultăţi inventate şi care se aureolează cu titluri de doctorat care sunt jenante.

Au adus un asemenea specimen în fruntea FRF. Doar rama de la ochelari aduce cu un dram de răsfoit o carte. Oamenii se numesc politic şi trăim această dramă.

Sunt aduşi să ne conducă vânătorii de ceaţă. N-au nicio competenţă. Vorbisem cu Didi Prodan înainte să-l pierdem. El îmi spunea "Tătucul", pentru că îl promovasem la echipa naţională. Avea un suflet de aur, l-a durut foarte mult. Ţinea în el această îndepărtare de la Federaţie", a afirmat Cornel Dinu.

Citiţi şi:

Gică Popescu: Îmi pare rău că o tragedie ne-a legat din nou. Generaţia de Aur nu trebuie destrămată 

Fostul tehnician a discutat şi despre managementul defectuos al staff-ului condus de Răzvan Burleanu la FRF. Dinu a acuzat schimbarea de personal de la Casa Fotbalului, în locul unei strategii viabile.

"Fotbalul trece printr-o criză din multe puncte de vedere. Există această indiferenţă sau poate laşitate. Drama este imensă. Se aduc oameni care n-au niciun fel de capacitate şi sunt refuzaţi oameni care ştiu ce înseamnă acest fenomen.

Nişte conducători capabili nu schimbă oamenii cum s-a întâmplat în '46 sau cum se întâmplă acum în multe domenii. Un om capabil păstrează personalul şi formează reguli noi. Drama este că aceşti oameni au schimbat un întreg angrenaj în fotbalul românesc", a precizat Cornel Dinu la Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
Cornel Dinu