MENIU

CONTROALE pe Lacul Snagov: antrenamentele lotului olimpic de canotaj, perturbate de şalupe

O echipă de control a Poliţiei Române face, joi, verificări legate de ambarcaţiunile aflate pe Lacul Snagov din judeţul Ilfov după ce membrii lotului olimpic de canotaj au reclamat că şalupele care circulă pe lac le perturbă antrenamentele înainte de Jocurile Olimpice de la Rio, au declarat surse judiciare pentru News.ro

Poliţia verifică dacă ambarcaţiunile care circulă pe lacul Snagov sunt înmatriculate şi dacă respectă legislaţia privind navigaţia. Controlul va stabili şi dacă cei care conduc ambarcaţiunile au permisele de navigaţie valabile pentru categoria corespunzătoare de nave.

"Sunt şalupe de mare viteză care dislocă multă apă, fac valuri. Le-ar sta bine în golfuri, pe mare, pe oceane, în nici un caz pe lacul Snagov. Fac valuri uriaşe, valuri care ne împiedică pe noi să ne facem antrenamentele. Nouă ne trebuie o suprafaţă fără valuri artificiale. Realitatea este că nu există nicio reglementare acolo pe lac. Există nişte limitări de viteză pe anumite porţiuni, acum mi se pare că cei de la Protecţia Mediului au reuşit să declare anumite zone de pe suprafaţa lacului sub protecţia lor şi asta ar limita viteza de circulaţie, dar nu se respectă", a declarat, pentru News.ro, Mircea Roman, antrenorul lotului naţional de canotaj.

Lacul Snagov are o suprafaţă de 5,75 kilometri pătraţi, cu o adâncime maximă de nouă metri în unele zone. Din mai 2016 ski-jeturile sunt interzise pe acest lac, iar viteza maximă cu care se pot deplasa navele în apropiere de mal este de 5 km/h.