MENIU

Competiţie între cei mai buni judoka din ţară

Campionii îmbină sportul cu învăţătura. După ce săptămâna aceasta, au început probele pentru bacalaureat, astăzi, cei mai buni judoka din ţară au participat la o competiţie amicală. Băieţii s-au luptat aproximativ trei ore, iar, la finalul concursului, cei mai buni au fost premiaţi.

Campionii României la judo şi-au dat astăzi întâlnire la clubul sportiv Dinamo Bucureşti. Aşa au ales să se relaxeze după o săptămână de foc, în care au stat cu cărţile în braţe ca să treacă cu brio probele orale la bacalaureat, în sesiunea specială.

"E un turneu amical între prieteni, între băieţi de la Bucureşti, de la Oradea. Nu e niciun fel de rivalitate, e o chestie de pregătire şi frumoasă.", a spus Andrei Guşă, campion naţional la judo.

În perioada bacalaureatului, băieţii intră mai rar în sala de antrenament. Orice zi fără sport poate duce însă la diminuarea condiţiei fizice. Aşa că, antrenorul i-a mobilizat şi i-a adus pe salteaua de luptă.

"Îmbină şi învăţătura, şi sportul de performanţă şi d-asta...acum că am văzut că au liber acum de la bac, i-am chemat să mai facă şi puţină mişcare.", a spus Ion Năstăilă, antrenor de judo.

Deşi a fost un turneu amical, băieţii au fost urmăriţi atent de preşedintele federaţiei de judo.

"Au un nivel tehnic foarte bun. În general sunt băieţi de clasa a XII-a, care sunt acum juniori în primul an. Sunt şi câteva speranţe care sperăm să ne reprezinte cupele europene de juniori de anul acesta.", spune Doru Spata, preşedinte Federaţia Româna de Judo.

Câştigătorul celor mai multe lupte a plecat acasă cu 1000 de lei.

Mai multe articole despre:
judo video competiţie