MENIU

Ce s-a întâmplat, joi, la alegerile pentru posturile de conducere ale FR de Tenis

Adunarea generală ordinară și de alegeri a FR de Tenis s-a desfășurat joi la Hotel Ramada din Capitală, fără însă ca membrii afiliați să aleagă noua conducere, în frunte cu președintele, vicepreședinții și membrii Comitetului Director.

Ședința s-a desfășurat timp de 7 ore și jumătate și a avut multe momente tensionate după ce directorul direcției juridice a MTS, Dacian Vicențiu Stan, a anunțat că din punctul de vedere al ministerului la adunare au drept de vot doar cei 54 de membri afiliați înscriși în registrul sportiv al MTS și în registrul asociațiilor și fundațiilor, care au rămas 53 după pierderea Certificatului de Identitate Sportivă (CIS) de către unul dintre membrii fondatori.

Directorul direcției juridice i-a informat pe cei 143 de membri prezenți din cei 172 convocați la adunarea generală că FR de Tenis riscă să piardă finanțarea de la MTS, dacă nu vor ține cont de solicitarea ministerului ca toate punctele de pe ordinea de zi să fie votate doar de cei 53 membri afiliați, conform Agerpres.

După ce la un moment dat a vrut să dea curs solicitării Ministerului Tineretului și Sportului, președintele George Cosac, al cărui mandat a expirat în opinia MTS, s-a răzgândit și a cerut membrilor prezenți să voteze punctele de pe ordinea de zi, fără a ține cont de avertismentul MTS. Cosac a anunțat că până la viitoarea adunare de alegeri va încerca să rezolve problema afilierii membrilor care nu sunt trecuți în registrul sportiv al MTS.

În finalul ședinței, în contextul în care nu mai exista cvorum, George Cosac a anunțat că alături de Comitetul Director va convoca o nouă adunare de alegeri. Atât Cosac cât și Comitetul Director au primit votul celor prezenți pentru a-și continua activitatea până la viitoarele alegeri. Noua adunare de alegeri se va convoca într-un termen de 30 zile, în care vor fi aleși președintele, vicepreședinții, membrii Comitetului Director, membrii Comisiei de Apel și ai Comisiei de Cenzori.

Mai multe articole despre:
FR Tenis