MENIU

Scandal în tenis! Caroline Garcia, insultă rasistă la adresa Irinei Begu

Irina Begu

Irina Begu şi-a adjudecat victoria în 3 seturi la Charleston în fața Carolinei Garcia. Meciul a fost marcat de un incident extrem de neplăcut, cu sportiva din România "victimă" a limbajului "colorat" al jucătoarei din Franța. Ilie Năstase, fost număr 1 mondial, a spus într-o intervenţie telefonică la REALITATEA TV că se gândeşte să propună o suspendare pentru Garcia.

Garcia (22 de ani, locul 44 WTA) a numit-o "țigancă" pe Begu (25 de ani, locul 34 WTA), chiar în timpul jocului, scorul de 5-5 în setul decisiv. A vorbit în direcția staff-ului său, dar spusele i-au fost captate pe microfoanele de fond, scrie digisport.ro.

"Pierd cu brio în fața acestei țigănci nenorocite, o să vezi" ("Je vais reussir a perdre contre cette connasse de gitane tu vas voir" / "I successfully lose against this gypsy bitch, you'll see"), a spus Caroline Garcia, iar vorbele sale au fost descifrate de mai multe publicații, printre care tennisforum.com, bolamarela.pt sau chiar de fanii care au comentat pe diverse site-uri, după ce au auzit-o.

Irina Begu s-a calificat în turul al doilea la Charleston

 

Ilie Năstase, fost tenismen numărul 1 mondial, s-a declarat revoltat de reacţia franţuzoaicei şi a spus că ia în calcul să propună o suspendare pentru Garcia.

"O să le propun o suspendare. Mă gândesc că aş putea să am şi eu o opinie în tenis.
Dacă arbitru a auzit trebuia să reacţioneze, putea să o descalifice.". a spus Ilie Năstase îm direct la Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
Tenis Irina Begu Caroline Garcia