MENIU

Campionatul Mondial de Rugby. Antrenorul Franţei, după meciul cu România: "Ne-am atins obiectivul"

Selecționerul echipei de rugby a Franței, Philippe Saint-Andre, s-a declarat mulțumit de prestația și de victoria jucătorilor săi în meciul cu România (38-11) de la Cupa Mondială 2015, subliniind că esențial era obținerea celei de-a doua victorii în competiție, relatează AFP.

''Obiectivul este atins. Trebuia să câștigăm, să luăm cinci puncte. După două meciuri în patru zile, avem două victorii și 9 puncte. Ne-a trebuit o jumătate de oră până să iuțim jocul. Și începând de acolo, am reușit să marcăm două eseuri. Prima jumătate de oră nu a fost la înălțimea așteptărilor noastre. Românii au fost inteligenți, au detensionat jocul și au pus accentul pe punctele lor forte, mai ales placajele. Am câștigat însă și am marcat cinci eseuri cu 13 jucători noi în efectivul de start, pentru că știam că va fi greu să legăm două meciuri în patru zile. Am văzut că toate echipele au fost în dificultate în această situație. Este un sport evident, dar cu abordarea unei lupte. Și nu i se poate cere unui boxer să facă 40 de meciuri într-un sezon'', a declarat Saint-Andre după meciul de la Londra.

Căpitanul Franței, Dimitri Szarzewski, s-a declarat surprins de penalizările încasate de pachetul de înaintare, unul dintre punctele forte ale ''cocoșilor galici'': ''Am fost penalizați de mai multe ori la meleurile închise. Arbitrul ne-a reproșat diverse greșeli. Este frustrant, de obicei acesta este unul dintre punctele noastre forte și când ești penalizat într-un sector cheie, apoi e dificil să lansezi jocul. Știam că românii sunt puternici la placaje și asta ne-a împiedicat susținerea acțiunilor ofensive, le-a permis să agațe baloane, să se bată pentru ele. Asta ne-a împiedicat să controlăm balonul și am intrat într-un ritm fals. Când am avut posesie, am găsit spații și soluții. Dar au trebuit să treacă 30 de minute pentru a-i pune în dificultate''.

Mai multe articole despre:
franţa românia Campionatul Mondial de Rugby