MENIU

Calcio Storico, cel mai violent sport din lume. K1 pare o joacă de copii pe lângă el

Calcio Storico, cel mai violent sport din lume

Un amestec de rugby, fotbal, fotbal american, box, MMA și lupte greco-romane, Calcio Storico este practicat o singură dată pe an, în orașul italian Florența. Calcio storico are o istorie de 600 de ani și este probabil cel mai violent sport din lume. 

Calcio storico (fotbal istoric) este un tip de fotbal inventat în secolul XVI, în Florența, Italia. 

Era un sport la care luau parte doar aristocrații bogați și care era practicat în fiecare noapte dintre Epifanie și Postul Mare. Chiar și unii suverani pontifi, precum Clement al VII-lea și Papa Leon al XI-lea, au practicat sportul în Vatican. 

Regulile oficiale ale jocului calcio au fost publicate în 1580 de către contele Giovanni de 'Bardi. Sportul se practică pe un teren de nisip care are două porți, iar fiecare echipă este alcătuită din 27 de persoane. Jucătorii au dreptul de a-și folosi atât mâinile cât și picioarele pentru a pasa și controla mingile. Durata unui meci este de 50 de minute. 

Interesul pentru calcio a început să dispară la începutul secolului XVII. În 1930 a fost însă reorganizat în Regatul Italiei.

În prezent, trei meciuri de calcio storico sunt organizate în fiecare an în Piața Santa Croce din Florența, în cea de-a treia săptămână a lunii iunie. La meciuri iau parte patru echipe, corezpunzătoare unor cartiere distincte. 

Verziunea modernă de calcio permite lovituri cu capul, pumnul și cotul și strangulări, însă pumnii pe "neve" și loviturile cu piciorul în cap sunt interzise. 

Mai jos puteți vedea scene uimitoare dintr-un meci de calcio storico:

Mai multe articole despre:
joc lume calcio storico cel mai violent